Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'da Beşiktaş ve Sarıyer'le ilgili planı onaylayarak itirazlar için askıya çıkardı. Buna göre; Beşiktaş ile Sarıyer ilçesinin sınırında bulunan Akat Mahallesi'nde 58 bin metrekarelik hazine arazisi için Emlak Konut GYO tarafından imar planı hazırlandı.

Plan açıklama raporunda yer alan bilgilere göre “Boğaziçi Etkilenme Bölgesi” sınırları içinde yer alan hazineye ait arazi, geçtiğimiz yıl afet riski altındaki yapıların dönüştürülmesi için rezerv yapı alanı ilan edildi.

Alanın yakın çevresinde Mustafa Kemal Kültür Merkezi ve konut alanları bulunuyor. Otoyol, karayolu koruma kuşağı sınırları içindeki alan için mevcut planlarda; az yoğunluklu ve yüksek yoğunluklu konut alanı ile park fonksiyonları tanımlaması yapılmış durumdaydı.

Alanda şu an hali hazırda oto yıkama, taksi durağı, malzeme deposu, işyerleri, park  ve konutlar bulunuyor.

Emlak Konut GYO'nun hazırladığı yeni planla ise arazinin 12 bin metrekaresi “gelişme konut alanı” olarak düzenlendi. Konut alanının en fazla yüzde 10'u ticaret fonksiyonuna sahip olacak.

Alanda 264 kişilik nüfus yaşaması planlanıyor. Boğaziçi etkilenme bölgesinde kaldığı için inşaat oranı sınırlı tutuldu.

Emsal 0.15 olarak belirlendi. Yani 10 bin metrekarelik inşaat yapılacak. Binaların yüksekliği için de 15.50 metre sınırı getirildi.

Arazinin 3 bin 500 metrekare belediye hizmet alanı (itfaiye), 22 bin metrekare açık ve yeşil alan, 20 bin metrekare yol için ayrıldı. Arazi 2. Derece deprem kuşağında yer alıyor.