AÖF sonuçları açıklandı. 13 – 14 Nisan tarihinde yapılan Anadolu Üniversitesi Bahar Dönemi vizeleri sonrası gözler sınav sonuçlarına çevrilmişti. Öğrenciler özellikle son iki gündür “AÖF sonuçları açıklandı mı?” sorusunun cevabını araştırıyordu. Gelenek bozulmadı ve sınav sonuçları vizelerden 10 gün sonra yani 25 Nisan’da açıklandı. Sonuçların açıklandığı bilgisi ise Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Facebook Sayfası “AÖF Anadolum” üzerinden duyuruldu.

Öğrenciler SINAV SONUÇLARINA Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi mobil uygulaması “Anadolu Mobil” üzerinden ulaşabilecekler. Sonuçların kısa süre içerisinde, AÖF internet sitesine de yüklenmesi bekleniyor.

FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi takviminde AÖF final tarihleri öğrencilerle paylaşıldı. Akademik takvime göre AÖF 2019 bahar dönemi finalleri 25 – 26 Mayıs tarihinde yapılacak. Öte yandan Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi’nin 3 ders sınav tarihi ise 20 Temmuz’dan 26 Temmuz’a alındı.

3 DERS SINAVI VE YAZ OKULU İMKANI DA OLACAK

Vize ve finallerden istediği sonuçları alamayan öğrenciler için 3 ders sınavı ve yaz okulu imkanı da bulunacak. 24 Nisan tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan bilgilere göre yaz okulu açılacak. Buna göre, yaz okulu ile ilgili ayrıntılı bilgi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sayfası duyurular kısmında (www.anadolu.edu.tr/acikogretim) yayımlanacak.

Öğrenci yaz okulunda en fazla beş derse kayıt yaptırabilecek. Yaz okuluna kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, kayıt tarihleri arasında kayıt koşullarını yerine getirmek zorunda olacak.

GNO hesaplanırken yaz okulunda alınan derslerin de son harf notları ve kredileri dikkate alınacak.

Yaz okulu başarı değerlendirmesi tek sınav ile yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %100'dür. Yaz okulunda alınan dersler için öğrenci başarısının değerlendirilmesinde, Üniversite tarafından kabul edilen Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları kullanılacak.

Editör: Haber Merkezi