Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi iptal edildi
SPOR / 2018-05-03
Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe-BeÅŸiktaÅŸ derbisi, siyah-beyazlı takım sahaya çıkmadığı için iptal edildi.
Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe ile BeÅŸiktaÅŸ arasında yarıda kalan maçın devamına siyah-beyazlı takım çıkmayınca, hakem Mete Kalkavan derbiyi iptal etme kararı aldı.
İki takım arasında Ülker Stadı'nda 19 Nisan'da yapılan ancak hakem Mete Kalkavan tarafından 57. dakikada skor 0-0'ken olaylar nedeniyle tatil edilen derbiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, yarıda kaldığı andaki ÅŸartlarla, seyircisiz oynanmasına karar vermiÅŸti. Bunun üzerine BeÅŸiktaÅŸ Kulübü, sahaya çıkmama kararı almıştı.
KarşılaÅŸma için Fenerbahçe kafilesi stada gelirken, konuk ekip BeÅŸiktaÅŸ statta bulunmadı.
KarşılaÅŸmanın hakemleri, derbinin baÅŸlama zamanından 2 saat önce zemine çıkarak rutin kontrollerini yaptı. Hakem Mete Kalkavan ile yardımcıları, saha zeminini inceleyerek maç öncesi son kontrolleri gerçekleÅŸtirdi. Daha sonra maçın hakemleri içeri girerek iki takımın oyuncu listelerini bekledi.
Fenerbahçe takımı ısınmak için sahaya çıktı. Daha sonra maçın 4. hakemi Suat ArslanboÄŸa sahaya çıkarak bir süre sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Aykut Kocaman'la görüÅŸtü. Bunun üzerine içeri giren futbolcular, bir süre sonra tekrar sahaya geldi.
KarşılaÅŸmanın baÅŸlama saati olan 20.30'dan sonra hakemler 15 dakikalık bekleme süresine geçti. BeÅŸiktaÅŸ'ın takım listesini hakemlere vermediÄŸi ve sahaya çıkmadığı kayıt altına alındı. Hakem Mete Kalkavan da bunun üzerine müsabakayı 20.45'te iptal ettiÄŸini duyurdu.
Kararı TFF verecek
Mete Kalkavan tarafından iptal edilen derbiyle ilgili nihai kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecek.
TFF Yönetim Kurulunun, derbiyle ilgili yapacağı açıklamayla kupada finale kalan ikinci takım belli olacak.
Statü BeÅŸiktaÅŸ'ı hükmen maÄŸlup sayıyor
Ziraat Türkiye Kupası Statüsü'nün maça çıkmama durumuyla ilgili verilecek cezaları düzenleyen ilgili maddesinin hükmüne göre siyah-beyazlı ekip bu durumda hükmen maÄŸlup sayılacak.
Organizasyondan ihraç edilecek BeÅŸiktaÅŸ, gelecek sezon da Türkiye Kupası'na katılamayacak ve kupanın ticari haklarından elde edilen gelirin dağıtımıyla ilgili de talepte bulunamayacak.
Kupa finali Diyarbakır'da
Ziraat Türkiye Kupası'nda final müsabakası 9 Mayıs ÇarÅŸamba günü Diyarbakır'da oynanacak.
Kupada finale kalan ilk takım Galatasaray'ı eleyen Teleset Mobilya Akhisarspor olmuştu.
TFF'nin kararına göre Teleset Mobilya Akhisarspor'un rakibi belirlenecek.
Fenerbahçe'nin 17. finali olacak
TFF, BeÅŸiktaÅŸ'ı hükmen maÄŸlup etmesi durumunda Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nda 17. kez finale yükselecek.
Fenerbahçe, kupayı geride kalan 56 sezonda 6 kez müzesine götürmüÅŸtü.
Sarı-lacivertliler, kupada son ÅŸampiyonluÄŸunu Aykut Kocaman yönetiminde 2012-2013 sezonunda Trabzonspor karşısında elde etmiÅŸti.
Fenerbahçe antrenman yaptı
BeÅŸiktaÅŸ'ın maça çıkmamasının ardından sarı-lacivertli takım Spor Toto Süper Lig'de 6 Mayıs Pazar günü Bursaspor'la oynayacağı maçın hazırlıklarına baÅŸladı.
Hakem Mete Kalkavan'ın maçı iptal etmesinin ardından sarı-lacivertliler Bursaspor maçının ilk antrenmanını Ülker Stadı'nda gerçekleÅŸtirdi.
