Hatay'da yerel seçim sonuçlarıyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, beraberindeki partililerle Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Belediyesi seçim sonuçlarıyla alakalı Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) "tam kanunsuzluk" gerekçesiyle itirazda bulundu.

Daha sonra YSK önünde açıklama yapan Özel, yaptıkları başvurunun YSK tarihi boyunca yapılmış en kapsamlı "tam kanunsuzluk" itirazı olabileceğini ileri sürdü.

Özel, iptal talebine gerekçe gösterdikleri konulara ilişkin, "Öncelikle, kanuna aykırı olarak emniyet görevlileri ve zabıtaların seçim kurullarında görev yaptıkları, Sandık Kurulu Başkanı oldukları ve memur üye olarak görevlendirildikleri ortadadır, sabittir, açıktır. Hal, tam kanunsuzluk halidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz'den başlıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karadeniz'den başlıyoruz

Özgür Özel, haklarında "kısıtlılık" kararı bulunan 108 seçmenin seçimlerde oy kullandığını da verdikleri dilekçede YSK'ye sunduklarını söyledi.

Bununla beraber 3 bin 389 "ölü seçmenin" de Hatay'daki seçimlerde oy kullandığını dile getiren Özel, "Bununla ilgili kanıtlar da seçim torbalarının içinde, YSK'nin adalet terazisine konmak üzere beklemektedir." diye konuştu.

Özel, seçimlerde aradaki farktan çok geçersiz oy olduğunu belirterek, "Aradaki farkın 15 katı geçersiz oy var. Kanuna göre geçersiz oyların neden geçersiz olduğu mutlaka yazılmalıdır ancak yazılmamıştır. Durum, tam kanunsuzluk halidir." ifadelerini kullandı.

Editör: Gürel Yurttaş