Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bir hudut polisi memurunu bıçaklayan saldırganın Türk vatandaşı olduğu açıklandı.

Kudüs'ün Eski Kent bölgesindeki Herod Kapısı yakınlarında bir bıçaklı saldırı meydana geldi. 72 saat önce İsrail'e gelen bir Türk vatandaşının görevli polis memuruna bıçakla saldırıp yaraladığı ve güvenlik güçleri tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

İsrail bir ülkeye daha saldırmaya hazırlanıyor! 2026 yılını işaret ettiler İsrail bir ülkeye daha saldırmaya hazırlanıyor! 2026 yılını işaret ettiler

İsrail güvenlik birimlerine dayandırılan haberine göre "bıçaklı saldırgan birkaç gün önce İsrail'e gelen bir Türk vatandaşı" Türk vatandaşının ülkeye 72 saat önce turist olarak geldiği iddia edildi. İsrail medyasında söz konusu saldırganın 34 yaşındaki Hasan Skalenen adlı bir kişi olduğu iddia edildi.

Yerel saatle 12.30 sıralarında gerçekleştiği aktarılan saldırıda 30 yaşlarında bir İsrail polisinin hafif şekilde yaralandığı belirtildi.Güvenlik kamerası görüntülerinde saldırganın polis memuruna bir karakolun yakınında saldırdığının görüldüğü aktarıldı.

İsrail Polis Sözcüsü, saldırıda bir güvenlik görevlisinin yaralandığını ve tedavi için yakındaki bir hastaneye tahliye edildiğini teyit etti. Polis sözcüsü "saldırgan güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi" dedi.

Olayın ardından bölge kordon altına alınarak, alan giriş çıkışlara kapatıldı.

Editör: Nehir Durdağı