İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kent lokantaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı AK Parti MKYK toplantısında gündeme geldi. İddiaya göre bir MKYK üyesinin İstanbul'da seçimleri kaybetmenin nedenlerinden birinin kent lokantaları olduğunu söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki gösterdi.

2022 yılında İBB tarafından şehrin pek çok noktasına kent lokantaları açılmış ve uygun fiyatlı yemek hizmeti verilmeye başlanmıştı. Bu konu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MKYK toplantısında  gündeme geldi.

Bir MKYK üyesinin İstanbul'da seçimleri kaybetmenin nedenlerinden birinin de Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum'un, "Ücretli verdikleri yemeği marifetmiş gibi anlatıyorlar" ifadelerini kullandığı "Kent Lokantaları" olduğunu söyledi. Bunun üzerine Erdoğan'ın "kızdığı" ve " Kent Lokantası'yla seçim mi kaybedilirmiş? Neden bu olur mu?" tepkisini gösterdiği belirtildi.

Toplantıda MKYK üyelerinden biri İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kent lokantaları açtığını hatırlatarak reklamını çok iyi yaptıklarını ve AK Parti'nin halkla ilişkiler alanında eksikleri bulunduğunu belirtti.

Murat Kurum'la ilgili flaş iddia Murat Kurum'la ilgili flaş iddia

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'li kurmayın bu sözlerine sinirlenerek, Kent Lokantaları için "Hani neredeymiş bu lokantalar? Gidelim birlikte bakalım ne hizmeti veriyorlarmış" ifadelerini kullandığı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Sen üç dönem vekillik yapmış birisin. Bunu nasıl söylersin? Karşı tarafın her söylediğine nasıl inanırsınız?" şeklinde tepki gösterdiği iddia edildi.

Editör: Nehir Durdağı