TikTok'un Türkiye temsilcileri, müstehcen videolar ve ilginç para-bağış toplama yöntemleri nedeniyle bir kez daha Meclis'e davet edilecek.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, geçen senenin aralık ayında Meclis'te dinledikleri TikTok temsilcilerinin Komisyon'a verdikleri cevaplarla uygulamaları arasında farklılıklar olduğunu ve verdikleri vaatleri yerine getirmediklerini belirterek, "TikTok temsilcilerini tekrar Meclis'e çağıracağız." ifadesinde bulundu.

Yayman, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nden önce sosyal medya platformları üzerinden yapılan dezenformasyonlara dikkat çekerek bu platformlarda sokak hayvanları, sığınmacılar, ekonomi ve hayat pahalılığı üzerinden bir kışkırtıcılık yapıldığını belirtti.

Dijital ağların kendi otokontrol mekanizmasının olduğunu ancak bunların yetersiz kaldığını aktararak; "Halkımız bize şunu söylüyor: 'Bu TikTok bir ulusal güvenlik meselesidir, buranın kapatılmasını istiyoruz' diyorlar" ifadelerini kullandı.

TikTok temsilcilerine seslenen Yayman şunları aktardı;  "Siz, ABD'de, Avrupa'da, dünyanın diğer ülkelerinde bu otokontrol mekanizmalarına uyarken Türkiye'de niye uymuyorsunuz? Burada para, bağış toplama adı altında insanların gayriahlaki tutum içerisine girmesi ne yerli ve milli değerlerimize uygundur ne de evrensel normlara uygundur" 

Yayman, "Ulaştırma Bakanlığımız ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığımız ile eş güdüm içerisinde bant daraltma, reklam ve ticaret yasağının getirilmesi ile lisans iptaline varan yaptırım imkanları var. Bütün bunları milletimizin talepleri doğrultusunda değerlendireceğiz. Önümüzdeki günlerde tekrar bu konuyu daha yoğun ve kapsayıcı bir şekilde ele alacağız." dedi.

Dezenformasyonla mücadelenin siyaset üstü bir konu olduğunu vurgulayarak bu konuda asla geri adım atmayacaklarını belirtti.

"Neos Yazılım Akademi, Kahraman Evlatları için Ücretsiz Yazılım Uzmanlığı Eğitimi Başlatıyor" "Neos Yazılım Akademi, Kahraman Evlatları için Ücretsiz Yazılım Uzmanlığı Eğitimi Başlatıyor"

Trol hesaplar konusuna değinen Yayman şu değerlendirmelerde bulundu; "Meclis'te en çok dile getirilen konu bu, milletvekillerimiz de vatandaşlarımız da bundan şikayetçi. Türkiye'nin bir trol akla teslim olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Siyaseti rehin almak isteyen bu trol hesaplarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin milli güvenlik konusunda trol hesaplar tarafından tehdit edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Trol hesaplarla mücadele artık bir ulusal güvenlik sorunudur."
 

Editör: Nehir Durdağı