TRABZONSPOR, ligin ilk yarısında farklı mağlup olduğu Yeni Malatyaspor'u evinde ağırladı. Ligde 4 maçlık seriyi 5'e çıkarmanın hesaplarını yapan teknik direktör Ünal Karaman kadro üzerinde küçük dokunuşlar yaptı. İyileşip hazır olan Novak'ı sahaya sürüp gitmek için gün sayan İbanez'i kulübeye çekti. Bursa maçını attığı golle çeviren Abdülkadir Ömür'ü Olcay Şahan'ın yerinde görevlendirdi. 
 
Akyazı Stadyumu'nda maçı izlerken sanki dejavu yaşadım. İlk maçta olduğu gibi yarım saat içinde gol pozisyonlarına giren takım Trabzonspor oldu. Abdülkadir Ömür, Novak, Yusuf ve Nwakaeme azıcık dikkatli olsalardı maç yarım saatte biterdi. Konuk takımın ise bir kontratağı golle sonuçlandı. Ömer Şişmanoğlu kafa ile topu filelere gönderdi. Trabzonspor gole erken cevap verdi. Nwakaeme sol açıkta kendini sürekli unutturdu. Malatya savunması bu açığı kapatamayınca beraberlik golü geldi. İlk yarı karşılıklı gollerle sona erdi.
 
İki takım da ikinci yarıya aynı kadroları ile başladı.  Malatyaspor'un oyunu soğutma düşüncesine Karaman kayıtsız kalmadı. Yusuf Yazıcı'yı çıkartıp Rodallega'yı aldı. İki teknik adamın da hamlesi ofansif oldu. Belli ki ikisi de kazanmayı kafasına koymuştu. Mustafa Akbaş'ın 5 dakika içinde üst üste iki sarı kart görmesi acemilikti. Mustafa, Trabzonspor'un ekmeğine tereyağ sürdü. Trabzonspor eksik rakibi karşısında istediğini 80.dakikada aldı. Nwakaeme ortaladı, Rodallega kafa ile topu filelere gönderdi. Nwakaeme hem attı, hem attırdı. Tedbir alınmadığında can yakıyor.
Kulübe hamlesi ile gülen taraf Trabzonspor oldu. Bordo Mavililer 5'de 5 yaparak hedeflerine 5.vites ilerlemeye devam etti..