BU yazımda geçen hafta davetli olduğum bir etkinlikten bahsetmek istiyorum. Zira etkinlik yazılım ile ilgiliydi ve konu yazılım olunca benim biraz daha fazla dikkatimi çekiyor. Zaman çok çabuk geçiyor. İlgili etkinliğin ilki dün gibi hatırımda. Yazılım Test ve Kalite Derneği tarafından onuncu kez düzenlenen uluslararası yazılım testi konferansı TestIstanbul’dan söz ediyorum.

Yazılım testindeki son trendlerin ve sektörel öngörülerin tartışıldığı etkinlik, Güneydoğu Avrupa ve Ortadoğu’nun uluslararası boyuttaki ilk ve tek yazılım testi konferansı olmasıyla da öne çıkıyor.

Bu yılki TestIstanbul’un ana konularından biri test mühendislerine sunulan kariyer fırsatlarıydı. Etkinlikte sahne alan konuşmacıların en çok dikkat çektiği konuların başında yazılım testi sektörünün hızlı bir yükselişte olduğu ve bu alanda binlerce test mühendisine ihtiyaç duyulduğu geliyordu. Başarılı ve çok yönlü düşünebilen test mühendislerinin parlak kariyer fırsatlarıyla karşı karşıya oldukları ve hacking’den yapay zekaya kadar uzanan geniş bir alanda bilgi sahibi olmaları gerektiği vurgulandı. 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan sektörün deneyimli ismi Yazılım Test ve Kalite Derneği Başkanı Koray Yitmen, hem Türkiye’de hem de dünya genelinde hızla büyüyen yazılım testi sektörünün sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürmesi gerektiğine dikkat çekti. Koray Yitmen, “Test ekiplerine enerji yüklemeliyiz. Yorgunluk oluşmasına izin vermeden, ataletin önüne geçmek en kritik hususlardan biri. Böylece entropi oluşmaz ve dağılma söz konusu olmaz,” dedi.

Böylesi bir etkinlikte bir kez daha yer aldığım için kendimi son derece şanslı hissediyorum. Yazılım testi başlığından yola çıkarak yazılım alanının ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu hatırlatarak haftaya başlayalım.

İyi haftalar...