Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu değerlerine karşı yaptığı açıklamalarla geniş halk kitlelerinin tepkisini çeken imam Halil Konakçı’yı sabah namazında verdiği gürültülü vaaz nedeniyle vatandaşlar rahatsızlıklarını dile getirdi.

Olay ile ilgili sosyal medyada yayınlanan bir videoda tepkiler gözler önüne serildi.

Söz konusu videoda Konakçı vaaz sırasındayken, bir adam Konakçı’nın kulağına eğilerek fısıltı şeklinde, “Bugün pazarmış, insanlar rahatsız olmuş polise ihbar geliyormuş.” dedi.

VATANDAŞLAR SADECE ŞİKAYET ETTİ “İYİ Kİ CEHENNEM VAR” DEDİ!

Konakçı vatandaşların tepkisi karşısında şaşkına döndü.

Daha sonra cemaate dönen Konakçı, ne olduğunu açıklamak için “Uyuyacaklar ya bazı Müslümanlar. Seslerden rahatsız oluyor. Onlar uyuyadursun ne mutlu ki ölüm var. Ne mutlu ki cehennem var. Ne mutlu ki Allah cehennemi yaratmış. İlla ki öleceğiz. İlla ki hesaba gireceğiz. Belki günahımız ağır basacak cehenneme gideceğiz. İlla ki cehenneme giderken de birilerini göreceğiz." dedi.

Konakçının konuşmasından sonra olayı duyan cemaat bu sefer tekbir sesleriyle karşılık vererek daha da gürültüye sebep oldu.

10 BİN LİRALIK ATKISIYLA GÜNDEM OLMUŞTU

Konakçı’nın 10 bin TL’lik atkısı çok konuşulmuştu.

Söz konusu fotoğrafı kullanıcılardan bazıları atkının sahte olduğunu iddia ederken bir kısım ise 10 bin TL’lik atkı taktığı gerekçesiyle Konakçı’yı eleştirmişti.