Dünya genelindeki ekonomik kriz dev şirketlerin iflas etmesine sebep oluyor.

Geçtiğimiz yıllarda dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile başlayan iflaslar bitmek bilmezken her geçen gün çoğalıyor.

Ukrayna-Rusya savaşıyla adeta zirve yapan şirketlerin iflası küresel ölçekte tedirginliğe sebep oldu.

Son iflas haberi ise milyonlarca Türk vatandaşını da yakından ilgilendiren giyim devinden geldi.

Chip.de'nin haberine göre Alman moda sektöründe kriz devam ediyor.

Habere göre geçtiğimiz birkaç hafta ve ay içinde Hallhuber dahil olmak üzere bazı tanınmış zincirler ve üreticiler iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı.

Hallhuber'in CHIP'e yaptığı açıklamaya göre planlanan tasfiye tedbirleri oldukça ilerlemiş durumda. 130 şubenin tamamının kira sözleşmeleri feshedildi ve şubeler artık Ekim ayı sonuna kadar kapalı olacak. Şu anda Hallhuber'in yalnızca 60 şubesi hâlâ faaliyette.

Hallhuber aleyhindeki iflas davası Mayıs 2023'ün sonunda onaylandı. Şirket o dönemde iflasın nedeni olarak “tekstil perakende sektöründe yaşanan çoklu krizleri” göstermişti. Ancak habere göre ilgili taraflarla görüşmeler sürüyor. Yani Hallhuber'in Almanya'daki şubelerinden en azından bazılarının kurtarılabileceğine dair hâlâ bir umut var.

Kudüs'te İsrail Polisi'ni bıçaklayan bir Türk Vatandaşı öldürüldü! Kudüs'te İsrail Polisi'ni bıçaklayan bir Türk Vatandaşı öldürüldü!
Editör: İrem Nur Kaya