2017'de 1 BTC kaç TL? 2017'de Bitcoin kaç dolar? Bitcoin her geçen gün rekor kırmaya devam ediyor. Neredeyse Aralık 2020'den beri her ay içerisinde yeni bir rekor kıran Bitcoin'in 2017 yılındaki değeri ne kadardı? Gelin hep birlikte, 2017'de Bitcoin dünyasında yaşanan gelişmeler ile birlikte inceleyelim. Eğer Bitcoin'i alıp satabileceğiniz borsalar hakkında bilgiye ihtiyacınız varsa https://15sey.com/en-iyi-bitcoin-sitesi-guvenilir-bitcoin-borsasi/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

2017 yılına baktığımız zaman, özellikle 2017'nin son aylarında Bitcoin çok keskin bir grafik çizdi. Elbette bunun çeşitli sebepleri de bulunuyordu. En önemli örneklerden birisi Japonya'nın Bitcoin'i resmi ödeme yöntemlerinden birisi olarak kabul etmesi diyebiliriz. Bitcoin hesabını nasıl oluşturulur sorusuna yanıt arıyorsanız, bitcoin hesabı açma yazısını okuyabilirsiniz.

2017’de 1 BTC kaç dolar? Aralık 2017’de Bitcoin 20,089 dolar değerini gördü.

2017’de 1 BTC kaç TL? Aralık 2017’de Bitcoin 76,663 TL olarak kayıtlara geçti.

2017'nin nisan ayına baktığımız zaman Japonya'nın Bitcoin'i resmi ödeme yöntemleri arasında kabul etmeye başladığı tarih olarak görüyoruz. Bu, o zamana kadar Bitcoin için atılan en önemli adımlardan birisiydi.

Diğer yandan Temmuz 2017'de Bitcoin'in hardfork yaşamasıyla birlikte, lider kripto para ikiye bölündü. Daha fazla ilerlemeleden hardforkun ne demek olduğunu açıklayalım. Öncelikle bilmeniz gereken birkaç nokta var. Bitcoin blok zincie teknolojisini temel alarak oluşturulan bir sisteme sahip olması sebebiyle, adından da anlaşılabileceği gibi bloklardan meydana geliyor. Bu blokların içerisine, Bitcoin madencileri ekosistemde gelen verileri kaydediyor. Peki bu ne demek? Mesela siz, arkadaşınıza, 0.10 BTC gönderdiniz. Bu gönderimin kaydını madenciler bloklara işliyor. Yani Bitcoin sisteminde yapılan her işlem, 3 Ocak 2009'dan bugüne kadar kayıt altında. Ancak anonim. Kimin, kime gönderildiği bilinmiyor. Sadece cüzdan adresleri biliniyor.

Blok demiştik. Bitcoin'de blokların belirli bir boyutu var. Bu boyut yaklaşık 1 MB büyüklüğündedir. Yani blok zincirde yer alan her blok 1 MB. Ancak bu boyut günümüzde 2 MB büyüklüğüne çıktı. Fakat bu boyut, Bitcoin ağına yetmeyince, Bitcoin'in geliştirici ekibi, Bitcoin'i 2'ye bölmeye karar verdiler ve Bitcoin Cash ortaya çıktı. O tarihte Bitcoin sahibi olan herkesin cüzdanına aynı miktarda Bitcoin Cash verildi. Bu Bitcoin'in ilk bölünmesi, yani çatalanması olarak tarihe geçti.

Neyse biz konumuza dönelim.

Diğer yandan, Çin hükümeti Bitcoin alım satılabilen platformları yani Bitcoin borsalarını yasakladı ve kapatılacağını duyurdu. Bu gelişmelere rağmen Bitcoin, Kasım 2017'de 10 bin doları geçti. 10 bin dolardan sonra 17 Aralık 2017'de tekrar bir yükseliş yaşadı ve 20 bin 89 dolar değerine çıktı.