Şili’de e-fatura oranının yüzde 85 olduğunu biliyor muydunuz? Birkaç sene evvel yolda anketörlere bilgi verirken KVKK’den haberimiz var mıydı? Nakit kullanımı azaldıkça ATM’lerin geleceğini hiç düşündünüz mü? Kamu bankalarını neden daha çok kullanmaya başlayacağız? Tüm bu soruları yönelterek geleceğin finans uygulamalarına dair analizler yapan Uzman Mali Müşavir Evren Özmen, portal üzerinde e-arşiv faturası düzenlenmesini tüm adımlarıyla paylaştı.

2020 yılında ödeme sistemleri, ödeme yöntemleri, dijital vergiler ve KVKK gibi çeşitli alanlarda hazırlanan kanunların hızla yayılacağı bir yıl olacak. Özmen Mali Müşavirlik Kurucu Ortağı Uzman SMMM Evren Özmen, 2020 yılının başından itibaren geçerli olacak portal üzerinde e-arşiv fatura düzenlenmesi ile ilgili merak edilen tüm detayları bir araya getirdi.

2020 yılı başından itibaren belli tutarları aşan faturaların kağıt fatura olarak düzenlenmesi mümkün olmayacak. Bu nedenle hem tarafınıza kesilen hem de tarafınızdan kesilen faturaların Gelir İdaresi Başkanlığı’nın web sayfası üzerinden düzenlenmesi gerekecek. İyi bir hafta diliyorum...