İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA 2019’dan beri kayıptı: Özbek kadın cinayete kurban gitmiş

2019’dan beri kayıptı: Özbek kadın cinayete kurban gitmiş

İstanbul Maltepe’de 2019’dan bu yana kayıp olarak aranan Özbekistan uyruklu Khurriyat Tursunboeva’nın, eşi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Şüphelinin ifadesindeki detaylar soruşturmanın seyrini değiştirirken olayla ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıktı.

İstanbul’un Maltepe ilçesinde 2019 yılından bu yana kayıp olarak aranan Özbekistan uyruklu Khurriyat Tursunboeva’nın öldürüldüğü ortaya çıktı. Yıllardır kayıp dosyası olarak duran olayda, yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen yeni bulgular cinayeti aydınlattı.

Yurt dışına çıkış kaydı bulunamadı

Soruşturma kapsamında yapılan incelemelerde, Khurriyat Tursunboeva’nın yurt dışına çıkış yaptığına dair herhangi bir resmi kayda ulaşılamadı. Ayrıca adına kayıtlı cep telefonunun da söz konusu dönemde Türkiye’de aktif olarak kullanıldığı belirlendi. Bu veriler, kadının ülkesine döndüğü yönündeki beyanların gerçeği yansıtmadığı şüphesini güçlendirdi.

Ablası: Şiddetli geçimsizlik vardı

Dosyada ifadesine başvurulan Tursunboeva’nın ablası, çift arasında uzun süredir ciddi sorunlar yaşandığını söyledi. Ablanın, eşler arasında şiddetli geçimsizlik bulunduğunu beyan etmesi soruşturmadaki en önemli detaylardan biri oldu.

Eşinin ifadesi ortaya çıktı

Soruşturmada dikkat çeken en önemli gelişme ise şüpheli Ersin Y.’nin ifadesi oldu. İfadesinde, 3 Temmuz 2019 tarihinde evde tartışma çıktığını anlatan şüpheli, eşine mutfakta saldırdığını öne sürdü. Şüpheli, tartışma sırasında eşinin başına mutfakta bulunan bir cisimle vurduğunu, ardından olayın büyüdüğünü ve kadının yaşamını yitirdiğini söyledi.

Olay sonrası çocuklarını ailesine göndermiş

İfadeye göre şüpheli, olayın yaşandığı gün ailesini arayarak eşinin ülkesine döndüğünü söyledi ve çocukların alınmasını istedi. Bu beyanın, cinayetin ardından izleri gizlemeye yönelik olduğu değerlendiriliyor.

Soruşturma derinleşti

Dosyada elde edilen teknik veriler, tanık beyanları ve şüpheli ifadesiyle birlikte olayın kayıp vakası değil, cinayet olduğu netlik kazandı. Olayla ilgili adli sürecin sürdüğü öğrenildi.