İstanbul
Açık
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA 8 kişinin öldüğü otobüs kazasının nedeni ortaya çıktı

8 kişinin öldüğü otobüs kazasının nedeni ortaya çıktı

Antalya’da 8 kişinin hayatını kaybettiği yolcu otobüsü kazasına ilişkin incelemelerde yoğun sis ve kaygan yol şartlarının etkili olduğu belirtildi. Kontrolden çıkan otobüsün bariyerleri aşarak şarampole devrildiği kazada 26 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

Antalya’da meydana gelen ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği yolcu otobüsü kazasına ilişkin yürütülen incelemelerde kazanın oluş nedenine dair ilk bulgular ortaya çıktı. Yapılan değerlendirmelerde yoğun sis ve yolun kayganlaşmasının kazada etkili olduğu belirtildi.

Otobüs kontrolden çıkarak şarampole devrildi

Kaza, Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde bulunan Kuzey Çevreyolu girişinde meydana geldi. Tekirdağ’dan Antalya’ya sefer yapan yolcu otobüsünün, çok katlı kavşağa geldiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği bildirildi. Kontrolden çıkan araç bariyerleri aşarak yaklaşık 15 metrelik şarampole devrildi.

8 kişi hayatını kaybetti, 26 kişi yaralandı

Kazada otobüs içerisinde bulunan çok sayıda yolcu yaralanırken, ilk belirlemelere göre 8 kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan 26 kişi ise olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.

AFAD ve sağlık ekipleri bölgede çalışma yaptı

Kazanın ardından bölgeye AFAD, jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, araç içerisinde ve otobüsün altında kalan yolcuları kurtarmak için yoğun çalışma yürüttü.

Otobüsün son görüntüleri ortaya çıktı

Kazaya karışan yolcu otobüsünün Isparta Otogarı’ndaki son görüntüleri de ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında otobüsün sabah saatlerinde otogara giriş yaptığı, yolcularını aldıktan sonra Antalya yönüne hareket ettiği görüldü.

Kazaya ilişkin soruşturma sürüyor

Yetkililer, kazanın kesin nedeninin yapılacak teknik incelemeler ve uzman raporlarının ardından netleşeceğini belirtti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın çok yönlü şekilde devam ettiği bildirildi.