Ankara Keçiören'de 32 yaşındaki 2 kız çocuğu annesi Dilek Ceylan, iki yıldır nişanlı olduğu İdris N.'den ayrılmak istedi.

İdris N., Ceylan'ın annesinin evine gelerek konuşmak istediğini bildirdi. 

Salonda kapı kapalı bir şekilde konuşmaya başlayan ikilinin arasında, Dilek Ceylan'ın barışmak istememesinden dolayı tartışma başladı. 

Önceki evliliğinden 14 yaşında ve 8 yaşında iki çocuğu olan 32 yaşındaki Dilek Ceylan, İdris N. tarafından kalbinden iki el ateş edilerek vuruldu.

Sesleri duyunca kapıyı açan 14 yaşındaki kızı, annesini kanlar içinde yatarken gördü. Ardından İdris N., küçük kızın kafasına silah doğrultarak evden kaçtı. 

Daha sonra İdris N.'nin, Dilek Ceylan'ın kız kardeşini arayarak, “Su testisi su yolunda kırılır. Bana bunu yapmayacaktı” dediği iddia edildi.

Annesinin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Dilek Ceylan'ın hayatını kaybettiğini belirledi. İdris N. ise aranıyor.

Dilek Çelebi'nin cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı ile 14 yaşındaki kızı, eski eşi, ailesi ve akrabalarının gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

AA muhabirine konuşan Dilek Ceylan'ın annesi Handan Çelebi, katil zanlısı ile kızının nişanlı olduklarını ancak aralarında geçimsizlik olduğunu söyledi.

Katil zanlısının dün akşam saatlerinde evine gelerek kızı ile görüşmek istediğini belirten anne Çelebi, "Yetim yavrumu yoklukla büyüttüm. Kızımı dışarı çağırdı, ben çıkmasını istemedim. Kızım, ‘Anne bir şey olmaz görüşeceğiz’ dedi. İçerde konuşurlarken birden kızım ‘anne anne’ diye seslendi, ardından silah sesleri duydum. Odaya koşunca kızımı kanlar içinde gördüm. Katil zanlısı aynı şekilde bana silah doğrulttu, daha sonra içeri giren kızımın 16 yaşındaki kızına da aynı şekil silah doğrulttu, bizi tehdit ettikten sonra olay yerinden kaçtı." ifadelerini kullandı.

Anne Çelebi, zanlının bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini istedi.

Editör: Haber Merkezi