05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Balıkesir’de Üniversiteli Kurye Cinayetinde Şok Karar!

Balıkesir’de Üniversiteli Kurye Cinayetinde Şok Karar!

Balıkesir'de üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın cinayeti davasında şaşırtıcı bir karar çıktı. Katilin cezası neden hafifletildi?

Balıkesir'de motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın bıçaklanarak öldürülmesi davasında karar verildi. Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Erdoğan Özdemir'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verirken, yaşının 17 olması nedeniyle cezayı 24 yıla indirdi. Azmettirici olduğu iddia edilen baba Orhan Özdemir ise beraat etti.

Duruşma Detayları

Mahkemeye tutuklu sanık Erdoğan Özdemir ve baba Orhan Özdemir, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Maktul Ata Emre Akman'ın ailesi ve birçok dernek temsilcisi duruşmada hazır bulundu.

Tanık olarak dinlenen Kurtuluş Şen, sanık Orhan Özdemir'in olaydan önce "Aslan gibi evlat yetiştirdim, oğlum her zaman arkamda" dediğini iddia etti. Orhan Özdemir ise tanığın yalan söylediğini ileri sürdü.

Aileden Ağır Cezalandırma Talebi

Maktulün annesi Zuhal Akman, sanık ve oğlunun ifadelerinin sürekli çeliştiğini belirterek, "Başka Ata Emre'lerin de hayatlarına dokunacak bir karar verilmesini talep ediyorum." dedi. Baba Erol Akman da oğlunun haksız yere hayatının elinden alındığını belirterek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Aile konuşurken duruşma salonundakiler gözyaşlarını tutamadı.

Sanık Erdoğan Özdemir ise babasının kendisini azmettirmediğini savundu. Mahkeme, Erdoğan Özdemir'e "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, yaşının küçük olması nedeniyle ceza 24 yıla indirildi. Ayrıca "ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma" suçundan 1 yıl hapis cezası da verildi, bu ceza 8 aya indirilip para cezasına çevrildi. Orhan Özdemir ise beraat etti.

Olayın Geçmişi

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencisi Ata Emre Akman, 5 gün önce başladığı motokurye işinde 11 Mayıs'ta Karesi ilçesine sipariş teslim ederken bıçaklanarak öldürülmüştü. Saldırgan E.Ö. olay yerinde yakalanıp tutuklanmıştı. İddianamede, E.Ö.'nün ağırlaştırılmış müebbet, Orhan Özdemir'in ise azmettirme suçundan cezalandırılması istenmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *