Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Can Göktuğ Boz, Diyarbakır'da bulunan cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) bağlandı. Duruşmada Başak Cengiz'in annesi Beyhan Cengiz, babası Avni Cengiz, nişanlısı Mahir Mızrak ve çok sayıda Başak Cengiz'in akrabası yer aldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Adli Tıp Üst Kurulu'ndan gelen nihai raporu okudu. Raporda tutuklu sanık Can Göktuğ Boz'un cezai ehliyeti tam çıktı. Duruşma avukatların beyanlarının alınmasıyla devam etti.

Başak Cengiz'in ailesinin avukatı, sanık avukatları tarafından dosyaya sunulan bilimsel mütalaaların sanık hiç görülmeden hazırlandığını söyledi. Uzmanların sanığı bizzat görmeden rapor hazırladığını söyleyen avukat, "Sanıklar suçtan kurtulmak için akıl sağlığının yerinde olmadığını söylerler. Sanığın savunmalarından ve tavırlarından akıl sağlığının yerinde olduğunu görüyoruz. Bu mütalaaların gerçeği yansıtmadığını düşünüyoruz" dedi. 

Bu sırada sanık Sanık Can Göktuğ Boz gelen rapora ilişkin, "Benim söyleyecek bir şeyim yok. Benim internet ve televizyondan izlediğim kadarıyla Türkiye'de beyin hücrelerinde en çok zarar olan kişiyim"" dedi.

Duruşma avukatların beyanlarının alınmasıyla devam etti. Sanık avukatları ATK Üst Kurulu'ndan gelen raporu kabul etmediklerini ifade etti. Söz alan sanık avukatı; "Adli Tıp Kurumu hiçbir çelişkiyi gidermemiştir. Bütün raporları alt alta koyup sonuçta da akıl sağlığı yerinde demiştir. Sanık cezaevinde ilaç kullanmaya devam etmektedir. Hasta değilse neden ilaç kullanmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Önceki celse verilen mütalaaya karşı diyecekleri sorulan Başak Cengiz'in babası Avni Cengiz, "Ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Söz alan anne Beyhan Cengiz, "Zalimin geçmiş hastalıkları ya da hayatı beni ilgilendirmiyor. Yıllarca plan kurup 1 metre kılıcını kuşanıp pusu kurup, habersiz birine acımasızca saldırıyor. Nasıl kuvvetli hafızası var ki sizin söylediklerinize hemen cevap veriyor; 'Şeytan yaptırdı diyor'. Madem şeytanın lafını dinleyip can alıyor. Kendi neden hala yaşıyor. Şeytan kendini öldür diyor diye savunma yapmıştı. Sıra kendisine gelince şeytanı dinlemiyor. En ağır cezayı almasını istiyorum. Başak Cengiz hayatında örnek bir insandı. Verilecek cezanın da örnek olmasını istiyorum" dedi"

Son sözü sorulan tutuklu sanık Can Göktuğ Boz, "Söyleyecek bir şeyim yoktur" dedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Can Göktuğ Boz'u, "canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Boz, "Silahla tehdit" ve "yasak nitelikte olan kesici ve delici alet bulundurmak" suçlarından da 5 yıl 50 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Karar oy birliği ile alındı.
 

Editör: Haber Merkezi