Sivas’ın huzurlu mahallelerinden biri olan Kılavuz Mahallesi, 6 Mayıs gecesi yaşanan vahşetle sarsıldı. 22 yaşındaki Umutcan Şimşek ile 16 yaşındaki kız kardeşi Melisa Şimşek, anneleri Ayşegül Şimşek tarafından evlerinde korkunç bir manzara ile ölü bulundu. Ellerinden plastik kelepçeyle bağlanan genç kardeşlerin boğazlarının kesildiği tespit edildi. Türk milletinin vicdanını derinden yaralayan bu korkunç olay, tarihe kara bir leke olarak geçti.
Şüpheli Ankara’da Yakalandı
Yapılan teknik incelemeler, güvenlik kamera görüntüleri ve olay yeri analizleri sonrası katil zanlısı olarak Ankara’da yaşayan 43 yaşındaki Hüseyin Sönmez belirlendi. Sönmez’in olay günü kamufle şekilde apartmana girip yaklaşık beş saat boyunca içeride kaldığı ve ardından tekrar döndüğü anlaşıldı. Ankara’da gözaltına alınarak Sivas’a getirilen zanlı, emniyetteki sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Zanlıdan Şok Edici Savunma
Cinayet suçlamalarını reddeden Hüseyin Sönmez’in savcılıktaki ifadesi ise gündeme bomba gibi düştü. Sönmez, Ayşegül Şimşek’in kayıp eşi Uğur Şimşek’ten 500 bin TL alacağı olduğunu ve bu nedenle Sivas’a geldiğini öne sürdü. Kendisini yıllar önce dolandırdığını iddia ettiği Uğur Şimşek’i, Ayşegül Şimşek ile görüştüğünü ve parayı tahsil etmek amacıyla şehirde bulunduğunu belirtti.
Telegram üzerinden yaklaşık üç ay önce Ayşegül Şimşek’in kendisiyle iletişime geçtiğini, ancak süreli mesajlar nedeniyle delil sunamadığını ifade eden Sönmez, “Mayıs ayında ödeme yapılacağını söyledi, ben de bu yüzden Sivas’a gittim. Otogarda ve sokaklarda kaldım, apartmana girmedim, çocukları da öldürmedim,” diyerek kendisini savundu.
Psikolojik Sorunlar ve Maskeli Görüntülerin Gölgesinde
Sivas’a maskeyle girmesinin nedeninin psikolojik sorunları olduğunu belirten Sönmez, anksiyete ve kişilik bozuklukları nedeniyle maske kullandığını ve stres altındayken nefes darlığı çektiğini söyledi. Savcılık ifadesinde, “Stresle başa çıkmak için maskeye ihtiyaç duyuyorum,” diyen zanlı, olay yerinde görülen maskeli kişinin kendisi olduğunu dolaylı olarak kabul etti.
Otobüsle değil, otostopla Ankara’ya döndüğünü ifade eden Sönmez, cebinde parası olmadığını, Sivas çıkışında plakasını hatırlamadığı bir araca bindiğini anlattı. Elindeki kesik ile ilgili sorulara ise “Yozgat’a giderken elim cam parçasıyla kesildi. Kan izleri varsa bu sebeptendir,” yanıtını verdi.