İstanbul
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Denizli’de facia: Yolcu otobüsü bariyerlere çarpıp alev aldı, 7 kişi hayatını kaybetti

Denizli’de facia: Yolcu otobüsü bariyerlere çarpıp alev aldı, 7 kişi hayatını kaybetti

Denizli’de meydana gelen trafik kazasında yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak bariyerlere çarpmasının ardından yangın çıktı. İlk belirlemelere göre 7 kişi yaşamını yitirirken, 30 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve güvenlik ekibi sevk edilirken, yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Denizli’de meydana gelen trafik kazasında yolcu otobüsü kontrolden çıkarak yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle büyük hasar oluşurken, kazanın ardından otobüste yangın çıktığı bildirildi. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ekip yönlendirildi. Kazanın meydana geldiği noktada ulaşım bir süre kontrollü şekilde sağlanırken, ekipler bölgede güvenlik önlemleri aldı.

Yangın kısa sürede otobüsü sardı

Bariyerlere çarpan otobüste çıkan yangın kısa sürede büyüdü. İtfaiye ekipleri olay yerine ulaşarak alevlere müdahale etti. Yangının kontrol altına alınması için yoğun çalışma yürütülürken, otobüste bulunan yolcuların tahliyesi için de ekipler seferber oldu. Yangın nedeniyle olay yerinde zaman zaman panik yaşandığı belirtildi.

7 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı

İlk belirlemelere göre kazada 7 kişi yaşamını yitirirken, 30 kişi yaralandı. Yaralılara olay yerinde ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Daha sonra ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilen yaralıların tedavilerine başlandığı öğrenildi. Yetkililer, can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi

İhbarın ardından olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Ekipler hem yangına müdahale etti hem de otobüs çevresinde kurtarma çalışmaları yürüttü. Kazanın yaşandığı bölgede güvenlik çemberi oluşturulurken, trafik akışı kontrollü şekilde sağlandı.

Kazanın nedeni araştırılıyor

Yetkililer, otobüsün neden kontrolden çıktığına ilişkin inceleme başlatıldığını açıkladı. Araçta teknik bir arıza olup olmadığı, yol koşulları ve sürüş şartları detaylı şekilde araştırılıyor. Kaza yerinde yapılan çalışmalar kapsamında deliller toplanırken, uzman ekiplerin teknik incelemelerini sürdürdüğü bildirildi.

Yaralıların tedavisi devam ediyor

Hastanelere kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının yakından takip edildiği öğrenildi. Bazı yaralıların tedavilerinin yoğun bakım ünitelerinde sürdüğü belirtilirken, sağlık ekiplerinin müdahalelerine devam ettiği aktarıldı. Yetkililer, yaralıların durumu hakkında ilerleyen saatlerde yeni açıklama yapılabileceğini ifade etti.

Soruşturma başlatıldı

Denizli’de büyük üzüntüye neden olan kazayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. Kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması için ilgili kurumların çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Yetkililer, olayın nedenine ilişkin resmi incelemelerin tamamlanmasının ardından kamuoyunun bilgilendirileceğini açıkladı.