Dünya Turu Hayali Yarım Kaldı: Erzurum-Rize Sınırında Düşen Uçakta Pilot Mehmet Demirci Hayatını Kaybetti
Erzurum-Rize kırsalında iki kişilik özel uçak düştü. Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin uçağın enkazına ulaştığını, uçaktaki yolcu Hicran Kaya’nın sağ kurtarıldığını, pilot Mehmet Demirci’nin ise yaşamını yitirdiğini açıkladı. Çocukluk hayali olan dünya turuna çıkan Demirci, yolculuğunun daha ilk gününde hayatını kaybetti.
1 Yıldır Dünya Turu İçin Hazırlanıyordu
Elektrik mühendisi ve 2008’den bu yana amatör pilot olan Mehmet Demirci, dünya turuna çıkabilmek için yaklaşık 1 yıldır hazırlık yapıyordu. Tur boyunca iniş yapacağı 32 havaalanına ait izinleri geçtiğimiz cuma günü tamamlayan Demirci, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Atatürk Havalimanı’ndan M20J tipi tek motorlu uçağıyla havalandı. Yanında yolcu olarak Hicran Kaya da bulunuyordu.
Demirci, ilk durağı olan Eskişehir Sivrihisar Havacılık Merkezi’ne iniş yaptı. Burada Türkiye’nin ilk akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, kızı ve Türkiye’nin ilk kadın akrobasi pilotu Semin Öztürk Şener, Sivrihisar Sportif Havacılık Kulübü Dernek Başkanı Kamuran Keskin ve teknik ekip tarafından karşılandı.
İlk Durağına Ulaşamadan Hayatını Kaybetti
Eskişehir’deki molanın ardından dün saat 18.00 sıralarında yeniden havalanan Mehmet Demirci’nin uçağı, Rize-Erzurum sınırında Kaçkar Dağları’nda düştü. Kazada Mehmet Demirci hayatını kaybederken, Rize’ye götürmek üzere uçağına aldığı Hicran Kaya yaralı olarak kurtarıldı.
“Bu Dünya Turu Çocukluk Hayalimdi”
Mehmet Demirci, Eskişehir’deki Sivrihisar Havacılık Merkezi’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada dünya turu hayalini şu sözlerle anlatmıştı:
“Bu dünya turu çocukluk hayalimdi. Uçak alırken özellikle seçici olduk. Uçağımız verimliliği, hızı ve menzili sayesinde dünya turlarında tercih edilen bir model. Uçağımızın güzergahlarını, yakıt durumunu, havaalanlarının uygunluğunu uzun süre araştırdık. Hazırlıklarımız yaklaşık bir yıl sürdü. Dünya turunu 2025 yılında yapmamızın nedeni, hem dünyada barış mesajı vermek hem de Türk Hava Kurumu’nun Atatürk tarafından kuruluşunun 100. yılına armağan etmekti. Türkiye’de bunu Türk bayraklı bir uçak ve Türk pilot olarak ilk kez deniyoruz.”
Dünya Turunu Gün Gün Planlamıştı
Dünya turu kapsamında 12 ülkeye uçmayı planlayan Demirci, toplamda yaklaşık 28 bin kilometre mesafe kat etmeyi ve 160 saat havada kalmayı hedefliyordu. Demirci uçuş planını şöyle açıklamıştı:
“Buradan kalktıktan sonra akşam Rize’de duracağız. Ardından Kazakistan Aktau’ya geçeceğiz. Sonra Rusya, Moğolistan, Kamçatka Yarımadası, Bering Boğazı ve Alaska’ya uçacağız. Oradan Amerika’ya ineceğiz. Amerika’da temmuz sonunda büyük bir havacılık etkinliği var. Orada da Türk bayraklı ilk uçak olarak yer almak istiyoruz. Sonrasında New York, Kanada, Grönland, İzlanda, İskoçya ve Hollanda üzerinden Avrupa’ya geçeceğiz. Dönüşte aynı güzergahı kullanarak Çorlu Atatürk Havalimanı’na ineceğiz. Planladığımız toplam 32 durak var. Yolculuğumuzun 38-40 gün sürmesini öngörüyoruz. Temmuz ve ağustos aylarını seçmemizin nedeni, dünya genelinde en iyi hava şartlarının bu dönemde olması.”
Ne yazık ki, Mehmet Demirci’nin büyük hayali daha ilk gününde trajik bir şekilde yarım kaldı.
