İstanbul
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Gülistan Doku soruşturmasında korkunç iddia: Cesedin yeri defalarca değiştirildi

Gülistan Doku soruşturmasında korkunç iddia: Cesedin yeri defalarca değiştirildi

Gülistan Doku soruşturmasında 7 ilde düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alınırken, gizli tanık ifadeleri dosyanın seyrini değiştirdi. Yeni bulgular, olayın cinayet şüphesini güçlendirerek soruşturmayı derinleştirdi.

Tunceli’de 5 Ocak 2020’den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’ya ilişkin soruşturma, aradan geçen yılların ardından kritik bir kırılma noktasına ulaştı. Türkiye’nin gündeminden düşmeyen dosyada, cinayet şüphesini güçlendiren yeni gelişmeler doğrultusunda 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi ve 13 kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın derinleşmesiyle ortaya çıkan detaylar, olayın seyrini kökten değiştirebilecek nitelikte.

Gözaltılar Dikkat Çekti

Gözaltına alınanlar arasında Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı Zeinal Abakarov, eski polis olan üvey babası E.Y., annesi C.Y. ve bazı şüphelilerin yanı sıra kamuoyunda büyük yankı uyandıran bir isim de bulunuyor. Dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in oğlu Mustafa Türkay Sonel’in de gözaltına alınması, dosyanın boyutunu genişleten en çarpıcı gelişmelerden biri oldu.

Şubat” Kod Adlı Gizli Tanık Dosyanın Yönünü Değiştirdi

Soruşturmadaki en kritik dönemeçlerden biri, “Şubat” kod adıyla ifade veren gizli tanığın beyanları oldu. Ancak bu gelişmeden önce, 2022 yılında Doku ailesinin avukatının ofisine bırakılan ve daktilo ile yazıldığı değerlendirilen isimsiz bir not da dikkat çekmişti. Söz konusu notta, Gülistan Doku’nun Mustafa Türkay Sonel ile ilişkisi olduğu iddia edilmişti.

2025 yılında ortaya çıkan gizli tanık ise, bu iddiaları daha ileri taşıyarak olayın bir kayıp vakasından ziyade cinayet olabileceğini öne sürdü. Tanık, JASAT ekiplerine başvurarak Gülistan Doku’nun öldürüldüğünü açıkça ifade etti.

“Köprü Civarı” İddiası ve Sarsıcı Detaylar

Gizli tanığın anlatımına göre, Gülistan Doku olay günü köprü civarından alındı. Tanık, olay sonrası süreçle ilgili oldukça detaylı bilgiler paylaşırken, cesedin bulunma riskine karşı birden fazla kez yer değiştirdiğini iddia etti. Bu ifadeler üzerine belirtilen bölgelerde yer altı görüntüleme cihazlarıyla yapılan çalışmalarda, mezar izlenimi veren şüpheli boşluklar tespit edildi.