İstanbul Gaziosmanpaşa'da yaşayan 40 yaşındaki Emel Evbakan, arkadaşları tarafından evinde bıçaklanmış halde kanlar içinde bulundu.

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Sağlık ekipleri kadının öldüğünü belirlerken, polis de soruşturmayı genişletti.

Evbakan'ın eşinden boşandığı, yaklaşık 2 ay önce tanıştığı Osman Y. ile birlikte Gaziosmanpaşa'da ev tuttuğu belirlendi.

Ancak Evbakan'ın bir süre sonra Osman Y.'nin evli olduğunu, eşiyle birlikte İstanbul'un başka bir ilçesinde yaşadığını öğrendiği belirtildi. Bunun üzerine de ayrılmak istediği, ancak Osman Y.'nin bunu kabul etmediği, bu nedenle de şiddetli tartışmalar yaşadıkları belirlendi.

Polis bunun üzerine Osman Y.'nin kapısını çaldı. Ancak Osman Y.'nin saat 23.30 sıralarında hastaneye kaldırıldığı anlaşıldı. İddiaya göre Osman Y. aşırı dozda uyuşturucu ilaç almıştı. Hastaneyle iletişime geçilince Osman Y.'nin hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Polis Osman Y.'nin eşi ile görüştü. Evde yapılan incelemede bir intihar notu bulundu. Osman Y.'nin ailesine bıraktığı notta  “Sizlere layık olamadım, şeytana uydum. Yüzünüze bakmaya utanıyorum…” yazdığı öğrenildi.

Polisin ön çalışmasında cinayet sonrasında intihar olduğu değerlendirilen olayla ilgili çalışmanın sürdüğü öğrenildi. Osman Y.'nin kesin ölüm sebebinin Adli Tıp Kurumu raporu sonrasında netleşeceği belirtildi.