Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde faaliyet gösteren kaçak bir kömür ocağında meydana gelen su baskını can aldı. Olayda 32 yaşındaki Uğur Erikoğlu hayatını kaybederken, 41 yaşındaki H.G. ağır yaralandı.
Olay, akşam saatlerinde kaçak kömür ocağında çalışma yapıldığı sırada meydana geldi. İddiaya göre, ocak içerisinde aniden yükselen su nedeniyle iki işçi mahsur kaldı. Durumu fark eden mesai arkadaşları, Uğur Erikoğlu ve H.G.’yi suyun içinden çıkararak kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştırdı.
Hastaneden Acı Haber Geldi
Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan işçilerden Uğur Erikoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. H.G.’nin ise hayati tehlikesinin bulunduğu ve tedavisinin yoğun bakımda sürdüğü öğrenildi.
Olayla ilgili dikkat çeken bir detay da jandarma incelemesinde ortaya çıktı. Su basan kaçak kömür ocağının 9 Eylül 2025’te jandarma ekipleri tarafından mühürlendiği, aynı yıl 26 Aralık’ta yapılan kontrolde ise mührün bozulmadığının tespit edildiği öğrenildi.
Jandarma Soruşturma Başlattı
Facianın ardından jandarma ekipleri olay yerinde inceleme başlattı. Kaçak ocağın nasıl yeniden faaliyete geçtiği ve ihmaller zinciri soruşturma kapsamında detaylı şekilde araştırılıyor.
