İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Kiraz yedikten sonra rahatsızlanan çiftin ikisi de yaşamını yitirdi!

Kiraz yedikten sonra rahatsızlanan çiftin ikisi de yaşamını yitirdi!

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde kiraz yedikten sonra rahatsızlanan Ahmet ve Rahime Derin çifti yaşamını yitirdi. Olayla ilgili incelemede, kiraz ağacının bulunduğu bölgeye yaklaşık 15 gün önce tarım ilacı uygulandığı bilgisi üzerinde duruluyor.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde kiraz yedikten sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Ahmet ve Rahime Derin çiftinden acı haber geldi. Yoğun bakımda tedavi gören Rahime Derin de yaşamını yitirirken, olayla ilgili başlatılan inceleme sürüyor.

Rahime Derin de hayatını kaybetti

Karabey köyünde 1 Temmuz'da kiraz yedikten sonra rahatsızlanan 63 yaşındaki Ahmet Derin ile eşi Rahime Derin hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Ahmet Derin, 3 Temmuz'da yaşamını kaybetmişti.

Yaklaşık 11 gündür Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Rahime Derin de doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Böylece olayda hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi.

Tarım ilacı ihtimali araştırılıyor

Olayla ilgili yürütülen incelemede, Derin çiftinin kiraz yediği ağacın bulunduğu bölgeye yaklaşık 15 gün önce tarım ilacı uygulandığı bilgisine ulaşıldı.

Yetkililer, çiftin rahatsızlanmasının bu uygulamayla bağlantılı olup olmadığını araştırıyor. Kesin ölüm nedeni ve zehirlenmeye ilişkin değerlendirmelerin, yapılacak laboratuvar analizleri ve adli incelemelerin ardından netlik kazanması bekleniyor.