İstanbul
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Konya'daki öğrenci yurdunda şiddet skandalı: Küçük çocuğu darbeden görevli işten çıkarıldı

Konya'daki öğrenci yurdunda şiddet skandalı: Küçük çocuğu darbeden görevli işten çıkarıldı

Konya'nın Bozkır ilçesinde bulunan özel bir erkek öğrenci yurdunda görevli bir kişinin küçük yaştaki bir öğrenciyi darbettiği anlara ait görüntüler kamuoyunda büyük tepki topladı. Görüntülerde görevlinin çocuğa tokat attığı ve yere fırlattığı görülürken, olayın ortaya çıkmasının ardından şahsın görevine son verildi. Yetkililer tarafından adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Konya'nın Bozkır ilçesinde faaliyet gösteren özel bir erkek öğrenci yurdunda yaşanan şiddet olayı kamuoyunda infiale neden oldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir yurt görevlisinin küçük yaştaki bir öğrenciye fiziksel şiddet uyguladığı görüldü.

Görüntüler büyük tepki çekti

Kameralara yansıyan görüntülerde görevlinin çocuğa defalarca tokat attığı ve yere fırlattığı anlar yer aldı. Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda kişi duruma tepki gösterdi.

Görevlinin işine son verildi

Olayın ortaya çıkmasının ardından yurt yönetiminin harekete geçtiği ve şiddet uyguladığı belirtilen personelin görevine son verildiği öğrenildi.

Adli ve idari soruşturma başlatıldı

Yetkili kurumlar tarafından olayla ilgili hem adli hem de idari soruşturma açıldığı bildirildi. Soruşturma kapsamında görüntülerin incelendiği ve ilgili kişilerin ifadelerine başvurulacağı belirtildi.

Çocuğun durumu takip ediliyor

Olayın mağduru olan öğrencinin psikolojik ve fiziksel durumunun ilgili kurumlar tarafından takip edildiği ifade edildi. Çocuğun korunmasına yönelik gerekli tedbirlerin alınacağı kaydedildi.

Çocuk hakları savunucularından tepki

Görüntülerin yayınlanmasının ardından çocuk hakları alanında faaliyet gösteren birçok kişi ve kuruluş olaya sert tepki gösterdi. Çocuklara yönelik her türlü şiddetin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Denetimlerin artırılması çağrısı

Yaşanan olay sonrası öğrenci yurtlarında görev yapan personelin denetimi ve çocuk koruma mekanizmalarının güçlendirilmesi yönünde çağrılar yapıldı.

Soruşturmanın sonucu bekleniyor

Yetkililer, olayın tüm yönleriyle araştırıldığını ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı. Kamuoyu, soruşturma sonucunda alınacak kararları yakından takip ediyor.