Kahramanmaraş’ta 10 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısına ilişkin sosyal medyada yayılan “fail ölmedi, kaçırıldı” iddiaları kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Artan dezenformasyon üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, tartışmalara son noktayı koyan resmi bir açıklama yaptı.
“Olay Yerinde Eks Olduğu Tespit Edildi”
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, sosyal medya ve bazı haber platformlarında dolaşıma sokulan bilgilerin gerçeği yansıtmadığı açık bir dille ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"15 Nisan 2026 tarihinde ilimizde meydana gelen menfur saldırı sonrasında, bazı sosyal medya platformlarında failin ölmediği ve zırhlı araçla kaçırıldığına dair halkı yanıltıcı paylaşımlar yapıldığı müşahede edilmiştir."
Yetkililer, olay yeri incelemesi sonucunda saldırganın hayatını kaybettiğinin net şekilde tespit edildiğini vurguladı. Failin, gerekli işlemler için Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna sevk edildiği ve resmi otopsi sürecinin tamamlandığı bildirildi.
Otopsi Süreci Detaylandırıldı
Açıklamada, nöbetçi Cumhuriyet Savcısının katılımıyla 15 Nisan saat 21:45 ile 16 Nisan saat 00:30 arasında otopsi işlemlerinin gerçekleştirildiği belirtildi. Sürecin ardından defin ruhsatının düzenlendiği ve tüm işlemlerin hukuka uygun biçimde tamamlandığı kaydedildi.
Dezenformasyona Karşı Hukuki Adım
Başsavcılık, kamu düzenini bozabilecek nitelikteki asılsız iddialara karşı sert bir duruş sergiledi. Açıklamada, “Halk arasında korku ve panik yaratacak yanıltıcı bilgiyi yayan kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 217/A maddesi uyarınca adli soruşturma başlatılmıştır” denildi.
