04 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Ortaokul öğrencisi, 12 yaşındaki arkadaşını tüfekle vurdu

Ortaokul öğrencisi, 12 yaşındaki arkadaşını tüfekle vurdu

Aksaray'da 15 yaşındaki öğrenci, arkadaşını havalı tüfekle bacağından vurdu. Olay çocuklarda şiddet ve sorumluluk bilincini yeniden gündeme taşıdı.

Aksaray'da yürek burkan bir olay yaşandı. Henüz 15 yaşındaki bir ortaokul öğrencisi, evinde beslediği güvercinleri göstermek bahanesiyle davet ettiği arkadaşını, havalı tüfekle bacağından vurdu. Küçük yaşta yaşanan bu şiddet olayının ardında yatan nedenler sorgulanırken, yaşananlar toplum vicdanını derinden sarstı.

Yeni Sanayi Mahallesi’nde Korkunç Olay

Olay, akşam saatlerinde Aksaray'ın Yeni Sanayi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 7. sınıf öğrencisi Y.Ç., okul çıkışı arkadaşı Derman Ali Yerli’yi güvercinlerini göstermek için evine davet etti. Masum bir merak duygusuyla başlayan ziyaret, ne yazık ki kısa sürede trajik bir olaya dönüştü. Derman Ali Yerli, evine dönmek isteyince Y.Ç., henüz nedeni tam olarak anlaşılamayan bir şekilde eline geçirdiği havalı tüfekle arkadaşının bacağına ateş etti.

Yaralanan Çocuk Hastaneye Kaldırıldı

Silah sesini duyan çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı çocuk, hızla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Doktorların ilk müdahalesiyle hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilen Derman Ali Yerli'nin sağlık durumu yakından takip ediliyor.

Hastaneye gelen anne Filiz Yerli, yaşadığı şoku ve öfkeyi şu sözlerle dile getirdi:
“Oğluma okul çıkışı arkadaşı güvercin göstereceğim diyerek zorla götürüyor. Oğlum ‘eve gitmek istiyorum’ deyince havalı tüfekle vuruyor. 15 yaşında bir çocuk, kendi evinin bahçesinde bunu yapıyor. Bu nasıl bir vicdan?”

Polis Olayı İncelemeye Aldı

Polis ekipleri, olayın ardından Y.Ç.’yi ve havalı tüfeği ele geçirerek gözaltına aldı. Şüpheli çocuk, Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Güvenlik birimleri, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için kapsamlı bir soruşturma başlattı. Olayın psikolojik ve sosyolojik yönlerinin de değerlendirilmesi bekleniyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *