05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme!

Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme!

Muğla'da geçtiğimiz yıllarda üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i öldürdükten sonra cansız bedenini bir varile koyarak yakıp beton döken sanık Cemal Metin Avcı'nın yargılandığı davada karar çıktı.

Pınar Gültekin'in ailesi ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kararı istinafa taşıdı. İstinaf süreci sonucunda  Cemal Metin Avcı ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Kardeşi Mertcan Avcı ise 4 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Sanık avukatları, davanın temyize gönderilmesini talep etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı inceledi ve Cemal Metin Avcı'nın temyiz başvurusunu reddetti. Ancak kardeşi Mertcan Avcı'nın başvurusunu kabul etti. Bu karar, davaya yeni bir boyut kazandırdı.

Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 20 Haziran'da görülen davanın 13'üncü duruşmasında, Cemal Metin Avcı'nın 'Canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

pınar2

Ağırlaştırılmış müebbet hapis

Yerel Mahkemenin bu kararının ardından Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı kararı istinafa taşıdı. Dosyayı görüşen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Mahkemesi, davanın yeniden görülmesine karar verdi. Şubat ayında görülen duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı hakkında 'Canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.

Savcı, Mertcan Avcı'nın olay yerine Gültekin varilde yakılmaya başladığında geldiğini ve uzunca bir süre sanık olan ağabeyle varildeki yanma işleminin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Mertcan Avcı'nın varilin içerisinde maktulün olduğunu bilmediğine yönelik savunmasının da inandırıcı olmadığına da mütalaada yer verildi.

Dosya istinafla yeniden gönderilecek

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada müebbet hapis cezası sonrasında  dosya sanık avukatı tarafından temyiz gönderildi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından sanık Cemal Metin Avcı’nın temyiz başvurusu reddedilirken, kardeşi Mertcan Avcı’nın ‘suç delillerini yok etmek, gizlemek veya değiştirmek’ suçundan 4 yıl mahkumiyetine ilişkin hükmü yasaya aykırı bularak,  CMUK’nun 321’nci maddesi uyarınca hükmü bozdu.

Pınar Gültekin’in aile Avukatı Dr. Rezan Epözdemir, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının bu tebliğnamesine ilişkin beyanları en kısa sürede sunacaklarını belirterek;

''Bu tebliğname tabii ki belirleyici değil. Temyiz incelemesini yapacak olan nihai kararı verecek olan Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi Başkanlığıdır. Tebliğnameye baktığımızda Cemal Metin Avcı bakımından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanması talep edilmiş.İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’ücü Ceza Mahkemesi Cemal Metin Avcı hakkında TCK’nın 82’inci maddesi 1. fıkrası a ve b bendi uyarınca canavarca hisle. Eziyet çektirerek ve tasarlayarak insan öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Bu cezaya haksız tahrik indirimi uygulanmamıştı. Sanık tarafının haksız tahrik indiriminden yararlanmak için yaptıkları savunmalar, haksız tahrik uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti. Bu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının onanması burada talep edilmiş, bu yönü ile tebliğname sevindirici.
Sanık Mertcan Avcı bakımından TCK'nın 281/1.maddesinde belirtilen, gerçeğin meydana çıkmasını engellemek amacıyla, bir suçun delillerini yok eden, silen, gizleyen, değiştirme suçundan kurulan mahkumiyet bakımından ise tebliğname bozma talep etmiş. Bu yönüyle de tebliğnameye iştirak etmiyoruz. İtiraz hakkımızı kullanacağız. Hukuken sonuna kadar hak arama özgürlüğümüzü kullanacağız. Nihai karar Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi’nin olacaktır. Şimdi artık Yargıtay Ceza Dairesinin kararını bekliyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *