05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Sarıyer'de kalaşnikoflu saldırı: Abdülmelik Ateş ve Şakir Zana öldü

Sarıyer'de kalaşnikoflu saldırı: Abdülmelik Ateş ve Şakir Zana öldü

Sarıyer Bahçeköy'de kalaşnikoflu saldırıda Abdülmelik Ateş ve Şakir Zana öldü

İstanbul Sarıyer Bahçeköy'de dün sabaha karşı silah sesleri yükseldi.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre; Bahçeköy’de dün sabaha karşı saat 03.00 sıralarında polisi arayan bir kişi silah seslerinin ardından yerde yatan kişiler gördüğünü söyledi. 

Polis ekipleri ihbar üzerine hemen olay yerine gitti. Yerde kan izleri gören ekipler, olay yerinde çok sayıda Kalaşnikof mermi kovanları buldu. 

Görgü tanıkları, saldırıya uğrayan grubun bir araçla hastaneye gittiklerini söylemesi üzerine polis ekipleri hastaneye gitti. 

Burada, arkadaşlarının hastaneye getirdiği Abdülmelik Ateş ve Şakir Zana’nın vücutlarına isabet eden çok sayıda kurşunla öldükleri belirlendi. 

Burak E. adlı kişinin de hafif yaralandığı ve tedavisinin sürdüğü saptandı. Saldırıya uğrayan grubun hastaneye geldiği araçta da şarjörü dolu ruhsatsız Glock tabanca bulunarak el konuldu.

Saldırıya uğrayan gruptan M.F.Y., ifadesinde, Şakir Zana ve Abdülmelik Ateş’in de arasında bulunduğu grupla eğlenmek için Bahçeköy Orman Yolu’na geldiklerini, Burak E. ile buluşma yerinden ayrıldıkları sırada silah sesleri duyduklarını hemen geri döndüklerini, olay yerine geldiklerinde Şakir Zana ve Abdülmelik Ateş’i yerde kanlar içinde yaralı halde bulduklarını söyledi. Daha sonra da yaralıları hastaneye götürdüklerini belirtti. 
Yaralı Burak E. de silah seslerinin geldiği yere döndükleri sırada beyaz bir Audi araçtan kendilerine de ateş açıldığını söyledi. Polis, kamera görüntülerinden Audi araçla ilgili yaptığı araştırmada, aracın ikiz plaka olduğunu belirledi.

Soruşturmaya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de dahil olurken olayın çözülmesi ve saldırganları yakalamak için çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *