Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde geçen yıl yaşanan olayda Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İlhan'ın oğlu Ömür İlhan ile arkadaşları Sabri Güney ve Süleyman Tugay Güney'in 12 yaşındaki kız çocuğu E.T ile zorla ilişkiye girdiği iddia edildi.

E.T. ve ailesinin şikayeti üzerine Ömür İlhan, Sabri Güney ve Süleyman Tugay Güney polis tarafından gözaltına alındı. 

Polis merkezinde ifadeleri alınan sanıklar, nitelikli cinsel istismar, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından tutuklandı.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan sanıklar son kez hakim karşısında ifade verdi. Sanıklar duruşmada üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmedi. 

Sanıklardan  Hüseyin İlhan'ın oğlu Ömür İlhan’a, ‘Nitelikli cinsel istismar’ suçundan 30 yıl, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan 6 yıl ve ‘tehdit’ suçundan ise 2 yıl olmak üzere toplam 38 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti sanığı yargılama aşamasında olumsuz davranışlarının görülmemesini lehine takdiri indirim nedeni kabul ederek cezasında indirim uyguladı. Ömür İlhan, 30 yıl olan nitelikli cinsel istismar suçu 25 yıl, 6 yıl olan kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçu 5 yıl ve 2 yıl olan tehdit cezası 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 31 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Sabri Güney 35 yıl, Süleyman Tugay Güney ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 

Editör: Haber Merkezi