05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İlhan'ın oğlu Ömür İlhan, 12 yaşındaki kız çocuğuna tecavüzden 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İlhan'ın oğlu Ömür İlhan, 12 yaşındaki kız çocuğuna tecavüzden 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Eskişehir Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İlhan’ın oğlu Ömür İlhan ile arkadaşları Sabri Güney ve Süleyman Tugay Güney, 12 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı. 

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde geçen yıl yaşanan olayda Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İlhan'ın oğlu Ömür İlhan ile arkadaşları Sabri Güney ve Süleyman Tugay Güney'in 12 yaşındaki kız çocuğu E.T ile zorla ilişkiye girdiği iddia edildi.

E.T. ve ailesinin şikayeti üzerine Ömür İlhan, Sabri Güney ve Süleyman Tugay Güney polis tarafından gözaltına alındı. 

Polis merkezinde ifadeleri alınan sanıklar, nitelikli cinsel istismar, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarından tutuklandı.

Eskişehir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan sanıklar son kez hakim karşısında ifade verdi. Sanıklar duruşmada üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmedi. 

Sanıklardan  Hüseyin İlhan'ın oğlu Ömür İlhan’a, ‘Nitelikli cinsel istismar’ suçundan 30 yıl, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan 6 yıl ve ‘tehdit’ suçundan ise 2 yıl olmak üzere toplam 38 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti sanığı yargılama aşamasında olumsuz davranışlarının görülmemesini lehine takdiri indirim nedeni kabul ederek cezasında indirim uyguladı. Ömür İlhan, 30 yıl olan nitelikli cinsel istismar suçu 25 yıl, 6 yıl olan kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçu 5 yıl ve 2 yıl olan tehdit cezası 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 31 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan Sabri Güney 35 yıl, Süleyman Tugay Güney ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *