Silah ve askeri hizmet satışları dünya genelinde yüzde 3,5 düşerken, aralarında ASELSAN, BAYKAR, TUSAŞ ve ROKETSAN'ın bulunduğu Türk şirketleri gelirlerinde artış yaşadı.

Türk savunma sanayiinin atılımının sesleri dünyada yankılandı. 4 Türk şirketi, 2022 yılında en çok silah ve askeri hizmet satışı yapan ilk 100 şirket arasına girdi. Bir önceki seneye kıyasla gelirini yüzde 94 arttıran BAYKAR dikkat çekti.

4 Türk şirketi arasında en yüksek sıralamaya ASELSAN ulaştı. 100 şirket arasında 60'ıncı sıraya yerleşti. ASELSAN'ı ise BAYKAR takip etti. Raporda insansız hava aracı üretimiyle tanınan BAYKAR'a dikkat çekildi. Gelirini yüzde 94 arttırarak 76'ncı sıraya yükseldi.

Habertürk ile yollarını ayıran Sevilay Yılman'ın yeni adresi belli oldu Habertürk ile yollarını ayıran Sevilay Yılman'ın yeni adresi belli oldu

TUSAŞ 82'nci sıradayken, ROKETSAN 100'üncü sırada yer aldı. Türk şirketlerinin toplam geliri bir önceki seneye oranla toplam yüzde 22 artarak 5,5 milyar dolara ulaştı. Bu artış, silah ve askeri hizmetlerin yüzde 3,5 düşerek toplam 597 milyar dolara gerilediği sırada gerçekleşti.

7 yıldır düzenli olarak hacim arttıran endüstri, 2022 yılında gerilemeye uğradı.Türk şirketlerinin faydalandığı artışın, Orta Doğu ve Asya'da artan talebe daha kısa sürede yanıt verme yeteneklerinden kaynaklandığı vurgulandı.

Editör: Nehir Durdağı