3 MAYIS Türkçülük bayramıdır... 3 Mayıs ORTADOĞU Gazetemizin kuruluş günüdür. Dünya var oldukça varlığını sürdürecek Türk ulusu. Hem de her geçen yıl daha da hissettirecek gücünü, varlığını... Bu bağlamda çifte bayram kutlamak nasiptir bizlere. 1972 yılında rahmetli Zeki Saraçoğlu’nun girişimleriyle kuruldu gazetemiz... ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sloganıyla milliyetçi, muhafazakar, ülkücü ve Atatürkçü çizgisinden 47 yıldır sapmayan bir anlayışla Türk demokrasi ve siyasetinin hizmetine gönül vermişliğini sürdürüyor

Avrasya’nın tam ortasında köprü olan Türkiyemiz, doğal olarak Çin’den İngiltere’ye uzanan İpek Yolu’nun da merkezinde yer almaktadır. 47 yıl önceki öngörüye bakın. Tam ortada. Doğu kökenli Orta Asya yurdunda köklenmişliği ile Anadolu’yu mekan eden Türk boyunun Orta Doğu sevdasının yansıması.

Ömrünü Türk, Türkçülük, ülküdaşlık ve Atatürk sevdasıyla sürdüren rahmetli Alparslan Türkeş’in adını verdiği ORTADOĞU Gazetesi, bu anlayış ile yayın hayatını sürdüren ilk ve tek kuruluştur.

CHP-MSP hükümetinin istifasından sonra zor günler geçiren Türk siyaseti hükümet kurma zorluğu yaşarken, Alparslan Türkeş’in öneri ve desteğiyle oluşturulan Milliyetçi Cephe Hükümeti ile yol bulabilmiştir.

1971 Muhtırası sonrası ve komünizm ile her türlü sol fireksiyonların ağırlığının söz konusu olduğu dönem. Türkeş ve oluşturduğu kadro daha 3 yaşında. Kesinlikle medya desteğine ihtiyaç hissediliyor.

Türkeş’in en yakın arkadaşlarından rahmetli Zeki Saraçoğlu, derhal bu yolda yürümeye hazırdır.

İsmini türkeş verdi

Gazetesini yayın hayatına sokar ve hizmete başlar. Daha sonra ismini de rahmetli Türkeş’ten alarak Ortadoğu Gazetesi söz konusu siyasi akımın ilk ve tek yayın organı olarak yolculuğuna başlar.

1975 yılında Sadi Irmak Hükümeti’nin güvenoyu alamayışı ile Türk siyaseti adeta askıda kalmıştı. Türkeş’in gayreti ile oluşan MC hükümetinde MHP de yer bulmuştu. Bu sıkıntılı dönemde, çıkmaz sokaktan bulunan yolun anlatımında kesinlikle ORTADOĞU Gazetesi’nin etkinliği hissedilmiştir. Hiçbir destek almadan, siyasi gündemleriyle önemli bir boşluk doldurmuştur. Kesintisiz 47 yıldır yayın hayatını sürdüren Ortadoğu, ödün vermeksizin kuruluş ilkeleri doğrultusunda medyamızın bir rengi olmuştur.

Sayın Zeki Saraçoğlu’nun vefatından sonra eşi Sayın Belkıs Saraçoğlu bayrağı devralarak gazetemizi bugünlere getirmiş, ilkeli, değişimden nasibini almaksızın yenilenerek ve gelişerek Ortadoğu hayatiyetini sürdürmektedir.

Sancılı günlerden geçiyor

Medyanın sancılı günler geçirdiği şu dönemde dahi hiçbir destek söz konusu olmadan özvarlığı, hizmet anlayışı, onurlu, dik duruşu ve muktedir gücüyle zorlukların üstesinden gelmeye çalışmaktadır.

Sovyetler Birliği ve Yugoslavya’nın dağılması, Doğu Blok siyasetinin sona ermesi, komünizmin çok gerilerde kalmasıyla ORTADOĞU günümüz siyaseti kapsamında özgür, bağımsız, ilkelerine taraflı yolculuğundadır.

MHP’nin Kurucu Başkanı ve bu siyasi akımın önderi Alparslan Türkeş’in MC hükümetinin kuruluşundaki hassasiyetini ve özenini o dönem kamuoyuna çok iyi anlatan Ortadoğu, Türk siyasetinin bugünlere gelişinde önemli bir görev üstlenen bir medya aktörüdür. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli de gazetemizin Türk siyasetine ve 50. yılını kutlayan partisine önemli hizmetler verdiğini söylemiştir.

Her ne kadar ilişkide, dayanışmada, geçmişin vefa anlayışında kendisini yalnız hissetse de ORTADOĞU siz sevgili okuyucularımızın desteğiyle bu hizmeti sürdürmekte kararlıdır.

Çeşitli spekülasyon, yorum, analiz ve yol ayrımları gibi göndermelere kulağını tıkayan Ortadoğu, duygusal zenginliğinden oluşan hassasiyeti ile asla sitemkar olmamıştır.

Özgür yazar kadrosu ve özgür haberciliği ile gazetemiz Sayın Belkıs Saraçoğlu’nun büyük özveri ve desteğiyle medya nöbetini sürdürmektedir.

Doğum günümüz, bayramımız kutlu olsun. Ne mutlu Türküm diyene! Ne mutlu ki, bu zorluklara rağmen ORTADOĞU Gazetesi’ni okuyabilmemize.