SERMAYEDEN yiyen müsrif tüccar konumundaki Trabzonspor'u zor bir süreç bekliyor. Ligin ilk yarısında kazandıklarını bir bir tüketen bordo mavililer, Süper Lig'in 2.yarısında oynadığı 7 karşılaşmada sadece 8 puan topladı. Bu tablo takımın kimyasını bozdu. Tribünün inancını yıktı. Yönetimin hevesini kursağında bıraktı. Bu durumun teknik direktör Ünal Karaman için çok da sürpriz olmadığını düşünüyorum. Karaman takımının iç durumunu bildiği için hiçbir zaman hayal satmadı. Hep temkinli konuştu. Bir teknik adamın kendi takımı hakkında haklı çıkması kadar üzücü ne olabilir ki? Futbolcular ise aşırı yük nedeni ile fiziksel ve zihinsel olarak ezildi.
 
Bordo mavili takımın önünde hayati iki karşılaşma var. İlki bordo mavili camianın  küskünlerinin toplandığı puan cetvelinin son sırasında  yer alan, 21 puanla ligde kalma savaşı veren Akhisarspor ile... Buna rağmen bu takım rakiplerini son haftalarda  oynadığı futbol ile ürkütüyor. Geçtiğimiz haftanın en karlısı oldu. Ziraat Kupası'nda yarı finale çıktı. Ligde ise üç puanı üç golle aldı. Trabzonspor'dan gönülsüz giden Zeki Yavru, Caner Osmanpaşa ve Kadir Keleş faktörleri de var.
İkinci rakip teknik adam değişikliğine giden Dadaşların temsilcisi Erzurumspor. Palandöken'in ayazını Galatasaray gibi Trabzonspor da yaşayacak!
 
Hedefler uçtu!
 
Ligin 2.yarısına başlarken iki kulvarda hedefi olan Bordo mavili takım 2.yarıda 7. hafta geride kalırken iki kulvardan da oldu. Artık ne şampiyonluk konuşuluyor, ne de Ziraat Türkiye Kupası'nın adı kaldı. Avrupa'ya gitmenin en kısa yolunu kestirmeden kesip attılar. Hem de Ümraniyespor'a karşı.. Bu durum üzüntüyü katmerli hale getirdi. Telafisi ve tedavisi olmayan  bir kayıp. Takımın moral motivasyonunu, planlarını yerle bir etti. Geriye sadece lig sıralaması kaldı. Hem maddi hem de manevi açıdan sıkıntılar yaşayan bir takımın hedefsiz kalmasının takıma pahalıya mal olup olmayacağını zaman gösterecek. Hedefler uçtu, umarım takımın yıldız adaylarının umutları uçmaz!
 
Kulübesi olmayan takım!
 
Süper Lig'de mücadele eden takımların içerisinde yedek oyuncusu olmayan tek takım Trabzonspor. Bordo mavililerin  yedek kulübesinden oyuna kimi alırsanız alın ne takıma katkı veriyor ne de taraftar tarafından kabul görüyor. İnanılır gibi değil. Kasımpaşa maçında bunu açık ve net bir şekilde gördük. Trabzonspor ilk yarıyı 2-0 önde kapatıp soyunma odasına gitti. Moraller tavan.. Rakip teknik adamın tansiyonu da tavan. Karşılaşmanın ikinci yarısını izleyemeyecek duruma gelip hastaneye kaldırılmış. Elbette üzücü.. Gel gör ki Trabzonspor'da nabız sıfır. 2-0 dan maç 2-2 duruma geldi. Oynanan futbol yüz kızarttı. Bir teknik adam için bundan daha kötü ne olabilir? Ünal Karaman'ın yerinde kim olmak ister? Kulübede 6 oyuncu var. Biri kaleci. Batuhan Artaslan oyuna girmeden ıslıklanıyor. İbanez daha bir maç kurtarmadı. Geldiği günden bu yana emekli maaşı alan "tekaütler" gibi. İki genç oyuncu var. İsimlerini bile hatırlayan yok. İranlı Amiri ile oyunu tutmaya çalıştı. Dışarı aldığı Abdulkadir Parmak'ı arar oldu. Tercih doğru mu? Değil.. Kimi alırsanız alın zaten doğru olmazdı. Çünkü hepsi döküldü. Bu tablo ilk kez olmuyor. Bordo mavili takım kulübeden oyuna kimi aldıysa takıma fayda değil zarar verdi. Girenin çıkanı arattığı bir takım oldu. Kulübesi olmayan bir teknik adamdan hamle beklemek hayalcilik olmaz mı?
 
Mağdur edebiyatı yok
 
Bordo mavili takım her puan kaybedişinde eski yönetimler üzerinden hesap kesmeye çalışılıyor. taraftar artık bu bahaneden bıktı. Doğrudur eski yönetimlerden enkaz kaldı. Doğrudur özellikle son iki başkan kulübü inanılmaz kötü idare etti. Sadece o kadar. Usulsüzlük varsa mahkeme orada. Açın davanızı bedelini ödesinler. Kaptan köşküne çıkıp dümene geçen kaptan "deniz dalgalı, fırtına var" diye dert yapmaz. Ya sefere çıkmayacaksınız ya da çıkınca dert yanmayacaksınız. Çare ve çözüm sizin elinizde, bahane değil iş üreteceksiniz. Transfer yasağını görüp, elinizdekini bırakmayacaksınız. 450 milyon borç ödediğiniz bir yerde "borcu azaltamadık aynı yerde duruyor" derseniz, "Hani iki projeniz vardı sır gibi saklıyordunuz, ne oldu o projeler?" diye sormak da bize düşüyor. Ya da "bu 450 milyonun ne kadarı sponsor geliri, ne kadarı yönetici katkısı?" diye sormak yine bize düşüyor. Eğer krediyse Allah iktidardan razı olsun demek düşer bize!
 
Olcay'a artık af!
 
Olcay işi artık kabak tadı verdi. Bu saatten sonra Olcay Şahan'a af çıkarmak yönetimi zor durumda bırakır. Geriye sadece bir bahane kaldı. "Olcay alacaklarının yarısını bıraktı" Buna da kimse inanmaz. O zaman şu soruyu kim cevaplayacak; "Takımın Olcay'a ihtiyacı olduğu dönemde kadro dışı bırakarak siz takımı mı cezalandırdınız Olcay'ı mı? Bu aşamadan sonra bu konuda suçlu aramaya bile gerek yok. İki tarafın birbirine ihtiyacı olduğu bir gerçek. 
 
Adam haklı beyler!!
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman'ın basın toplantısını can kulağı ile dinledim. Özeleştiri, isyan, sitem, acı, dram kısaca ne ararsan vardı. Benim haftalardır yazıp dile getirdiklerimi muhatabı olarak seslendirdi. İşin özü şu; adam haklı, dağılın beyler..