Halk TV'nin haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) kaynaklar, Mart ayının son günleri itibarıyla okullarda 3 günlük tatilin başlayacağını belirterek, söz konusu tatil kararının Türkiye'nin 81 ilinde geçerli olacağını aktardı.

Öğretmenlere müjdeli haber ve yeni müfredat açıklaması Öğretmenlere müjdeli haber ve yeni müfredat açıklaması

Yerel seçimlere sayılı günler kala milyonlarca öğrenciyi ve öğrencilerin ailelerini doğrudan ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

YEREL SEÇİMLER NEDENİYLE OKULLAR TATİL EDİLECEK

Seçimlerde oy kullanma işlemleri, bölgedeki okullarda yapılacağından, seçimin ertesi gününde yoğun bir temizlik programı yürütülecek. Özellikle oy sayma işlemlerinin geç saatlere kadar sürmesi ve bu nedenle, seçim gecesi temizlik yapılmasının mümkün olmamasından ötürü, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde okullar 1 gün süre ile ilave olarak tatil edilmişti.

30 MART'TAN 1 NİSAN'A KADAR OKULLAR KAPALI KALACAK

31 Mart'ta yapılacak mahalli seçimler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) benzer bir uygulamaya gitmeye hazırlanıyor. Karar gereği, tatil günlerine denk gelen 30 ve 31 Mart tarihlerinin ardından, 1 Nisan'da da temizlik işlemleri nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilecek.

MEB, DUYURU YAPACAK

Böylece Türkiye'deki öğrencilerin tamamı, 3 gün kesintisiz tatil yapma fırsatı bulacak. Kararın ilerleyen günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından resmen duyurulması bekleniyor.

Editör: İrem Nur Kaya