Suriye'nin doğusunda düzenlenen hava saldırısında çok sayıda hedefin hava saldırısıyla vurulduğu öğrenildi.

Mezar Ali Çiftliği'ne düzenlenen hava saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD'nin Ürdün-Suriye sınırındaki askeri Kule 22 üssüne 28 Ocak'ta kamikaze insansız hava aracı ile gerçekleştirilen saldırıda 3 ABD askeri ölmesine, 40'ın üzerinde askerin de yaralanmasına karşılık olarak Irak ve Suriye'de İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü ile bağlı milis gruplara ait hedeflere yönelik hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. 

Ünlü tavuk restoran zinciri tüm mağazalarını kapattı Ünlü tavuk restoran zinciri tüm mağazalarını kapattı

Açıklamada en az 85 hedefin hava saldırısıyla vurulduğu bildirildi.

Saldırılarda ABD'den havalanan uzun menzilli bombardıman uçaklarının da yer aldığı ve 125'ten fazla güdümlü bombanın kullanıldığı belirtilen açıklamada, hedeflenen bölgelerde kumanda ve kontrol merkezlerinin, roket ve füzeler ile insansız hava araçlarının vurulduğu ifade edildi.

Irak Başbakanlık Askeri Sözcüsü General Yahya Resul, yaptığı yazılı açıklamada, Irak'ın batısındaki Enbar'a bağlı Kaim ve sınır bölgelerinin ABD uçakları tarafından saldırıya maruz kaldığını belirterek, "Bu saldırılar, Irak'ın bölgede istikrarı sağlamaya çalıştığı bir dönemde gerçekleşti. Bu, Irak'ın egemenliğinin ihlali ve Irak hükümetinin çabalarının baltalanması anlamına geliyor" dedi.

Söz konusu ABD saldırılarının Irak'ı ve bölgeyi istenmeyen sonuçlara sürükleyen bir tehdit olduğuna dikkati çeken Resul, bunun sonuçlarının Irak ve bölgenin güvenlik ve istikrarı açısından vahim olacağını bildirdi.

Editör: Gürel Yurttaş