ABD bir süredir, Yunanistan topraklarında konuşlanıyor. Atina, Fransa ve ABD ile ayrıca savunma anlaşmaları yapıyor. MHP lideri bu anlaşmalar için “NATO şemsiyesi altında bulunan bu devletler ayrıca kendi aralarında mikro anlaşmalar yapıp, NATO’yu deliyor” demişti. Velhasıl; NATO dışılık bazı adımlar mı atılacak? Gerçi, NATO demek ABD demek ama Dünya kamuoyu için sahnelenecek farklı oyun olabilir.

Ayrıca ülkemizde NATO üsleri var. NATO’ya dair farklı silahlarda ülkemizde. Malatya’da Kürecik başta olmak üzere hava harekat merkezleri, başka yerde füze rampaları, Konya’da Avacs’lar vb. bulunmakta. Hal böyle iken, Ege Denizini çevrelemek gibi yerleşmenin anlamı nedir?

1-Türkiye için demek kolay, olabilir. 15 Temmuz başarılamadı, başka olası denemelerde topraklarımız yerine en yakın mesafe Yunanistan’daki üsler kullanılabilir. Yine olası bir yardım talebi karşılığında.

Joe Biden her ne kadar Erdoğan’ı demokratik yolla devireceğini söylemiş olsa da, bu muhalefetle işi kotaramayacaklarının da farkındalar. Türk Vatanına göz dikmiş PKK ve uzantısı sözde parti ile yapılan gizli antlaşmanın farkında millet.

Akşener’in giderek yıpranması, Babacan-Davutoğlu’nun tavşan oluşumlarının gayesinin sezilmesi, İP’in paralel partisi DP’nin eski DP olmadığının çözümlenmesi…CHP’nin yalpalaması ortada. Asiltürk vefat etse de, SP içinde kaynama olduğu sır değil.

Yedi düvelin, yıllar boyunca, Yunanlıları, Ermenileri, toplumu içerden yarmak için bir kısım Kürtleri kullanması sır değil. Şu an Yunanistan’da konuşlanma, askeri antlaşmalara da o gözle bakılmalı. Maşa varken, el yakmayacaklar. Gerçi Yunanlılarda bedavacıdır, tek kurşun atmadan batıyı arkasına alıp binlerce Türk’ü katledip Yunanistan’ı kurdu.

O bakımdan adım önemli, dikkat kesilmekte fayda var. Kahpe içerde olunca kapı kilit tutmaz der, atam Dede Korkut. Muhalefet uzun süredir, Gezi benzeri olayları çıkarıp, yurt sathına yayma provası yapıyor.

ABD, Türkiye’ye ayar da verebilir, rahat hareket edememe düşüncesi ile Yunanistan’a kayma stratejisi de güdebilir. “Bizde Rusya ile birleşelim” aklı veren var fakat unutmayalım ki, 2. Dünya savaşının bedelini öde öde bitiremedik daha. Göbeğimiz kendimiz kesmeye ve duruma göre yol almaktan başka çare yok.

ABD ve Rusya, Suriye’de birlikte hareket eder görüntüsünü tekrarlamayacağının ve Rus tahakkümü altına girmeyeceğimizin garantisi yok. Kendimize güveneceğiz ve hainin kafasını ezerek batı yalakalığından kurtulacağız. Başka yolu yok.

Yunanistan merkezli gelişmeler, Rusya’yı da ilgilendiriyor. Çok bilinmeyenli bir denklemin göbeğinde, savrulmadan akıl dairesinde yol alınmalı.

O zaman, Yunanistan Pentagonlaşsa da, fark etmez.