Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Esad rejiminden kaçanların Hatay'da kaldığı kamplarda incelemelerde bulundular.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan özel temsilci Jeffrey, Türkiye'nin bir NATO ülkesi olduğunu belirterek "Dolayısıyla ordusunda çoğunlukla bizim ekipmanlarımızı kullanıyor. Türkiye ile istihbarat paylaşımı da yapıyoruz. Diplomatik olarak de destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin istediği Patriot hava savunma sistemi konusunda çalıştıklarını da vurgulayan Jeffrey, "Türkiye ile devam eden askeri desteğimiz, askeri satış programlarımız, istihbarat, diplomasi ve NATO içinde destek konularına bakıyoruz. Mühimmat vermek istiyoruz. İnsani yardım da Türklerin çokça altını çizdiği bir konu. Sayın Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Moskova'ya görüşmek için gittiğinde nasıl bir pozisyon alacağını izliyoruz. Şu anda yoğunlaştığımız konular, yardım paketleri ve Türkiye'yi Ruslar konusu da dahil olmak üzere, diplomatik olarak desteklemek. Dün üst düzey bir Rus yetkiliyle konuştum. Türkiye'nin sahte değil, gerçek bir ateşkes istediğini vurguladım. Rejimin İdlib'deki saldırıları şeytanca. Ahlaksız bir politika izliyor. Esad'in saldırganlığı bölge için her zamankinden daha tehlikeli" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi