DÜNYANIN dört bir tarafında katliam ve akıl almaz işkence uygulamalarına imza atan Amerika’nın Kızılderili katliamı ile başlayan kanlı tarihi, bugün dünyanın dört bir yanında devam ediyor. ABD yönetimi şimdi de, Venezuela’da kendisini ‘geçici devlet başkanı’ ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun çağrısıyla başlayan darbe girişiminde Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu düşürüp petrol zenginliklerine el koymanın rezil planlarını yapıyor. İran için de bölgeye asker yığıyor ve yeni bir Müslüman katliamına hazırlanıyor. Kendi kanlı yüzünü görmeyen ve küstah tehditlerini sürdüren ABD, son yıllarda her konuda Türkiye ile ilişkilerini germeye de devam ediyor. Şimdi gelin Coni’nin kirli tarihine bir göz gezdirelim. Tabii bunlar buzdağının görünen kısmı: 9

0 milyon Afrikalı köleleştirildi

ABD; Kızılderililer’in ve Afrikalı kölelerin kanı üstüne kurulmuştur. ABD, toplamda 70 milyon Kızılderili’yi katletti. O dönemde dünya nüfusunun 5’te birini Kızılderililer oluştururken bugün yok denecek kadar azlar.1517’de İspanya kralı tarafından plantasyon köleliği Amerika’daki İngiliz kolonilerince de sürdürüldü. Köle ticaretinin sürdürüldüğü 400 yıl boyunca Afrika 75 ile 90 milyon arasında genç erkeğini yitirdi. Karaib Adaları’ndaki halkın yüzde 90’ı da köleleştirildi.

Dünyanın her yerinde katliam yaptı

AMERİKA’nın işkencelerini belgeleyen Carol Richardson’un ‘What does god require Working to close the ‘school of assassins’ adlı eserinde yer alan Amerika’nın bazı katliamları ve işkenceleri ise şöyle:

- 1898’de Meksika’yı işgal etti, aynı yıl Küba’ya girdi.

- 1921 yılında Nikaragua’yı işgal etti. Anti-emperyalist direnişin başını çeken Sandino ve 300 kişiyi katletti.

- 1945’te Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atom bombası atarak bir anda 250 bin kişiyi vahşice öldürdü.

- 1950-1953 yılları arasında yüz binlerce yurtsever Koreli’yi katletti.

- 1954’te binlerce Guatemalalı’yı öldürdü.

- 1950-1959’da Küba’da 60 bin kişi, ABD destekli Batista birliklerince katledildi.

- 1965’te Dominik’e paraşütçülerini indirdi ve 10 bin Dominikli’yi katletti.

- 1973’te Şili’de CIA’in düzenlediği darbe ile 30 bin kişi katledildi.

- 1975’te Vietnam’dan kovulduğunda arkasında milyonlarca ölü ve sakat bıraktı.

- 1970-1975 yılları arasında Kamboçya ve Laos’ta,1 milyon insanı katletti.

- 1989’da Panama’ya asker çıkardı ve 5 bin Panamalı’yı katletti.

- 1991’de Irak’ın Kuveyt’e girişini bahane ederek diğer emperyalist güçleri de ardına takarak Irak halkına karşı bomba yağdırdı. Dünyaya demokrasi hamiliği yapan Amerika’nın Ortadoğu’daki sivil katliam sicili hayli kabarık. Amerika, taşeron örgütler üzerinden karıştırdığı Ortadoğu’da sadece Afganistan, Pakistan, Irak ve Suriye’de 2 milyondan fazla Müslüman kanı döktü, 13 milyon insan yerinden yurdundan oldu, mülteci durumuna düştü.

Fosseptikten beter tarihi var

HER insanın eşit yaratıldığı ve eşit haklardan yararlandığı ilkesi onlara yönelik işletilmedi. Kölelik sözde ‘özgürlüklerin kıtası’nda görmezden gelindi. Bu durum Anglo-Sakson Beyaz Protestanlar’ın yönetimindeki kıtada kuzey ve güney arasında yaşanan iç savaşa kadar değişmeden devam etti. Günümüzde ise başka bir yönü ile sürüyor. Resmi olarak 4 Temmuz 1776’da Kızılderililer’in kanları üstüne kurulan Amerika Birleşik Devletleri, kendi soykırımcı tarihine bakmaksızın Osmanlı’nın son dönemlerinde yapılan ‘tehcir’i soykırım gibi göstermeye çalışıyor. Türkiye’yi suçlayacağına kendi kirli tarihine bir baksa, orada kendi yüzünden daha rezil manzaralar görür ve Türkiye’yi suçlamaktan utanır. Benim atalarıma dil uzatan Washington yönetimi ABD’nin kirli tarihine bir baksa fosseptikten beter olduğunu farkeder.