NE demişti Carl Marks; “Her şeyi ekonomi belirler”. Günlük dilde de bir laf var; “Paran kadar konuş. Paranın gözü kör olsun” diye. Aslında bu sözler bir şeyi ifade ediyor... Gücü. Güçlüysen, ekonomin rayındaysa, elin parasına ihtiyacın yoksa sırtın yere gelmez. Ama güçlü değilsen, bizim gibi ekonomini çevirmen için sıcak paraya, dövize ihtiyacın varsa, Trump’un yaptığı gibi tek tweetle senin Dolarını yükseltirler. Tahvilini yükseltirler, faizini yükseltirler. Ekonomini karıştırırlar, özetle ellerinde tasma ile sana yön verirler.

Pentagon direniyor

Aynı dünyanın en yalancı başkanı, Bay Trump’un son tweetinde olduğu gibi. Ne diyor adam; “Ekonominizi mahvederim”. Bu tweetten sonra ne oldu? 5.60’larda seyreden Dolar, bir anda 5.90’lara doğru yelken açtı. İç piyasalar karıştı. Borsa, ABD ile sahada karşılaşmayacağız diye, olumlu tepki vermişti! İki bin puanlık yükseliş, bir anda 500 puanlık düşüşe sebep oldu. Ve tweetin atıldı akşamın sabahında, Borsa bin puanlık bir düşüşle işe başladı. Peki, olumlu olan piyasaları karıştıran, sadece Bay Trump’un tweeti miydi? Hayır tabii... Alman Deutsche Bank’ın yaptığı Türk yatırım araçları ilgili olumsuz açıklama ABD içindeki derin güçler, şer odakları, operasyonunun başlayacağını anlayınca harekete geçmişti. Kim bu şer odakları? Türkiye’nin bölgede güçlü olmasını istemeyen, YPG ve PKK”nın arkasında duran, ABD’nin stratejik planlarını, İsrail’in güvenliği üzerine kuran, İran ve de Türkiye’nin zayıflatılması üzerine kuran odaklar. Yahudileri 13’kayıp kabile olarak kabul eden ve Yahudilerin dünyaya hâkim olacağı Armagedon safsatasına inanan, Evangelistler, ABD derin devleti, Pentagon ve de yılanın başı olarak tabir edeceğimiz, İsrail, İsrail lobisi ve de onun ABD’de ki güçlü uzantıları. Para babaları, Yahudilerin sahibi olduğu medya. ABD’de şahin Siyasiler. Bunların tamamı harekâta karşı. Neden? Çünkü bölge için İsrail yönlendirdiği, ABD planları var. Bu saadet zincirinin bozulmasını istemiyorlar. Kafalarında Büyük bir Siyonist Yahudi Devleti, İsrail’i bölgede yalnızlıktan kurtaracak, kardeş bir birleşik Kürt Devleti var. Peki, bu planlar nasıl uygulanacak? İsrail topraklarını genişletirken, Birleşik Kürt Devleti kurulurken toprak kimlerden gasp edilecek? Tabii ki Araplardan, İran’dan, Türkiye’den.

Direniş

Türkiye direniyor... İran, Suriye, Rusya direniyor. Ama kardeşleri katledilirken diğer Arap Devletleri, Başta Vahabi dinsiz Suudiler olmak üzere sessizler. ABD yandaşı, Siyonist Yahudilerin yandaşı oldular.

İşte bu görüntü Ortadoğu bölgesinin içler acısı halinin de, bir özeti bir hülasası. Trump kafasında savaştan çok tüccarlık olan bir başkan. Ekonomisini güçlendirmek için savaştan çok ticaret yapmak ve de karlı işlere imza atmak istiyor. ABD’de ki durgunluk(durgunluk) tehlikesinin, ekonomisinin duraklama.

Sinyallerinin farkında. Ama şer güçler bu görüntünün yanında durmuyor. Çünkü arkalarında İsrail var.

Ve bölgede olanların tamamından İsrail sorumlu. Çünkü ABD’yi İsrail yönetiyor. Akşam çok iyi mesajlar veren Trump’un gece bir anda fikrini değiştirmesi, sabah garip bir tweetle piyasalarımızı bozmasının arkasında da bu gerçekte bu. Trump zaten kendi ülkesinde zorda. Bir azil süreci var. Tekrar seçilmek istiyor, önünde bir seçim var. Sonuçta ne oluyor? Şer güçlere teslim olmak zorunda kalıyor? Bölgeye silahlı olarak müdahale edemeyen İsrail, Türkiye’yi karıştırmak için her gücü kullanıyor. İşin baş aktörü de dolar. Ve de piyasalarda yüzergezer olarak dolaşan trilyon Dolar Yahudi fonları var. Sanırım yine piyasamızdan DOLAR almaya başladılar. Cephede yapamadıklarını yine el altından yapacaklar, ne diyelim Allah Mehmetçiğimizi korusun, yolları açık olsun, ülke olarak yanlarında değil, tam arkalarında sırtlarındayız.