Adalet denilince akla gelen ilk isim Hz. Ömer (r.a)’dır. Cehalet devrinin Ömer’i; İslam’ı kabul eder etmez birdenbire kemalin zirvesine tırmanmış, aşere-i mübeşşereden sayılmış, hülefa-i raşidinde adı zikredilmiş, en önemlisi emiru’l-mü’minin unvanına nail olmuştur. Hz. Ömer’in üzerinde titizlikle durduğu, adeta kendisiyle özdeşleşmiş olan en önemli konu adalet meselesidir.

Bu konuda tüm yöneticilere önderlik yapmış, gerek devlet işlerinde, gerek halka karşı, gerek şahsi işlerinde her zaman adaleti gözeten ve hakka riayet eden bir lider profili sergilemiştir. Nitekim Peygamber Efendimizin buyurduğu, ‘’Başka bir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde Allah Te’ala, yedi insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır...’’ ‘’adil devlet başkanı’’ olmanın Allah katında ne kadar önemli olduğu zikredilir.

İslami bu sistem asırlar sonrada olsa müslüman kişilerin vicdanlarında yaşamaktadır. Bazı kişiler belirli bir mevkiye gelince aslını hemen unutur şeytanın kendisine verdiği makam hırsı, makam kururundan kurtulamaz.

Bazı insanların vicdanları o kadar temizdir ki, asırlarda geçse o vicdan onu terkedemez.

Yani; ‘’Bal kokmaz’’.

Evet; Mehmet Sarı Amasya yeni Belediye Başkanı olarak seçildi ve görevine başladı.

Halk işte Başkan işte aradığımız adalet diyor. Peki yeni Başkan ne yapmış...?

‘’Birim müdürlerinin makam araçlarını ve makam odalarının kapılarını kaldırdı.

Ben halkımla olacağım, halkımı dinleyeceğim, halkım benim makamıma geldiğinde aramızda kapalı kapılar kalmasın diyor.. Halkım benimle direkt muhatap olsun diyor. İşte adalet ve İslamı sistemde bu değil midir?..’’

Bende Amasyalı bir vatandaş olarak Sn.Başkanı tebrik ediyorum.

Ve... Sn. Başkanı’mızdan bir ricada bulunmak istiyorum. Öğrenciliğim yıllarında Şam’dan ve Bağdat’tan Amasya’ya geldiğimde, merhum babamla buluştuğum ve Amasya’nın simgesi Belediye Parkı’nın tekrar eski haline getirilmesi arzumuzdur.

Öyle inanıyorum ki tüm Amasyalılarında arzusudur. Çünkü bu parkın Amasya halkına çok büyük hatırası bulunmaktadır. Saygı ve sevgilerimle...