3. SAYFA

Adana'da Hüseyin Dur'un 'Lan' dedi diye vurduğu Tuncay Yalpu öldü

Adana'nın Seyhan ilçesinde Tuncay Yalpu (37) ile arkadaşları Hüseyin Dur (22) ile Nuri Can Kutlar (23) arasında kavga çıktı.

İki arkadaşı tarafından dövülen Yalpu kaçmak isterken, Hüseyin Dur'un peşinden giderek tabancayla peş peşe ateş ettiği belirtildi. 

Olay yerine gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesini yaptığı Yalpu'nun kasıklarından vurulduğu belirlendi. Ambulansla Seyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yalpu, kurtarılamadı.

Harekete geçen polis, şüpheli Dur ile Kutlar'ı Sarıçam ilçesi Osmangazi Mahallesi'nde kiraladıkları bir apartman dairesinde yakaladı. Şüphelilerden Nuri Can Kutlar, Yalpu´yu arkadaşı Dur´un yaraladığını öne sürdü.

Cinayet şüphelisi Hüseyin Dur ise Tuncay Yalpu´yu çocukluğundan beri mahalleden tanıdığını belirterek, "Olay günü Tuncay yanımıza geldi ve Nuri ile tartışmaya başladı. Araya girmeye çalışınca bana `Sen karışma lan´ dedi. Ben de düzgün konuşmasını söyledim ve tartışma büyüdü.

Birbirimize yumruk attık. Tuncay kaçmaya başlayınca peşinden koştum. Bir evin duvarından atladığı sırada önüne çıktım ve belimden çıkardığım tabancayla Tuncay´ı vurup, motosikletle kaçtım" diye konuştu.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Hüseyin Dur ile Nuri Can Kutlar, tutuklandı.