Koca bir 22 yıl. Haftada 3 makale. Ayda 12 makale. Yılda 144 makale. 22 yılda 1730 küsur makale. Roman haline getirsen 4000 sayfalık bir kitap olur. Yarım asırlık bir gazete olan Ortadoğu Gazetesi'ndeki çeyrek asırlık vatan, millet, bayrak ve Türk Milliyetçiliği mücadelemiz, yazarlığımız artık noktalandı. Gerçi yazılarımız Ortadoğu'nun internet sayfasından, internet gazeteciliği olarak devam edecek ama gazetemiz artık çıkmayacak. 22 yıllık yazarlığımız bir maddi karşılık beklemeden sadece vatan mücadelesi içindi. Bütün mücadele Türk Milliyetçiliği mücadelesiydi. Kısmetsiz bir adamım. Çalıştığım gazeteler hep kapandı ve ben hep kapanana kadar oradaydım. Gemiyi asla terk etmedim. Bulvar-Tercüman’da 16 yıl çalıştım. Kapanana kadar oradaydım. Büyük Kurultay Gazetesi'nde 6 yıl yazarlık yaptım. Kapanana kadar oradaydım ve Ortadoğu Gazetesi başladığım günden son güne kadar, son noktaya kadar buradaydım. Hala daha buradayım. Bana göre Ortadoğu Gazetesi efsane ve kutsal bir gazetedir Türk Milliyetçileri için. MHP’nin, Türk Milliyetçiliğin başlangıç serüveninden beri, Ortadoğu Gazetesi'nin partinin yanında olma mücadelesi vardı. Neydi o mücadele; “Bayrak mücadelesi, vatan mücadelesi, Türk Milliyetçiliği mücadelesi.” Saraçoğlu ailesinin, rahmetli Zeki Saraçoğlu'nun, muhterem eşi Belkıs Saraçoğlu’nun, hakkını teslim edelim. Bu bayrağı kendi paraları ile 50 yıl boyunca taşıdılar. Türk Milliyetçilerinin bu aileye bir teşekkür ve bir minnet borcu vardır.

Başyazarı milliyetçi bir gazete olduğu için solcu militanlarca şehit edilen, Ortadoğu Gazetesi'nin adını, Türk Milliyetçilerinin son Başbuğu, rahmetli Alparslan Türkeş koymuştu “Ortadoğu Gazetesi” olarak. İleriyi gören ruhunda Türklükten başka bir şey olmayan Başbuğ, sanırım bu ismi koyarken Ortadoğu bölgesinin dünyanın kalbi olduğunu, buraya çok dikkat edilmesi gerektiğini düşünerek bu ismi koymuştu. Koyduğu isimde ne kadar haklı olduğunu da, şuandaki ortam zaten çok net olarak gösteriyor. Mekânı cennet olsun.

AKP’nin onlarca gazetesi varken, CHP’nin birçok sitesi, gazetesi kendi ve yandaş TV'si varken, HDP’nin bile yayın organları bizden çokken. Milliyetçiliğin yılmaz adresi MHP’nin bir elin, tek parmağı kadar bir gazetesi olması çok acıdır. Dünyadaki örnekler göstermiştir ki arkanda medya desteği olmadan iktidar olman, kitleleri etki altına alman pek mümkün değildir. Türk Milliyetçilerinin iktidara yürüyebilmesi için medya desteğine ihtiyacı vardır. Özetle 50 yıllık, yarım asırlık bir çınarın devrilmesi çok acıdır. Artık üniversite yıllarında arka cebimizde taşıdığımız, bu yüzden dayağı vurulmayı dahi göze aldığımız, Ortadoğu Gazetemiz yok. Birileri bunun üzüntüsünü yaşıyor mu? Vicdanları, kalpleri sızlıyor mu? Ya da gülüp geçiyorlar mı? Bilmiyorum! Ama bildiğim bir şey var. ORTADOĞU GAZETESİ Türk Milliyetçiliği açısından büyük bir kayıptır. Ne olmuş? Niçin olmuş? Niye kapanmış? Bu konulara girmeyeceğim. Bunun muhasebesini zaten birileri yapıyor. Ama şunu söylemek istiyorum Rahmetli Zeki Saraçoğlu’nun ölüm döşeğinde, son sözleri olan; “Evladımı, gözbebeğimi, Ortadogu Gazetesi'ni yaşatın” vasiyeti, tutulamadı veya tutturulmadı. Belkıs Saraçoğlu bayrağı bir yere kadar taşıyabildi. Bırakmak veya bıraktırılmak zorunda kaldı. Ne diyelim? Hayırlı olsun. Çınarı devirenlerin, arkasında durmayanların da canı sağ olsun. Sonuçta hepimiz aynı gemideyiz. TÜRK Milliyetçisiyiz. Son sözüm son başbuğumuz Alparslan Türkeş'e; “Başbuğum, adını koyduğun gazete artık yok bilgine…”