Olay, 12 Temmuz 2021 tarihinde Kocaeli'nin Gebze ilçesi Pelitli Mahallesinde meydana geldi. Dershaneden evine dönmek için halk otobüsüne binen Ayşegül Aydın (17), evine yaklaşık 200 metre kala, kendisini uzun süredir takip eden yabancı uyruklu Muhammed A.'nın saldırısına uğradı. Aydın'ı tenha yoldan ormanlık alana doğru çeken şahıs, genç kıza saldırdı. Genç kızın direnmesi üzerine de şahıs, yerden aldığı taşla genç kızın kafasına vurdu. Bayılan genç kızı yol kenarına taşıyan zanlı, bir arabayı durdurup, baygın halde kız bulduğunu söyleyerek yardım çağırmalarını istedi. Bu sırada evine doğru giden genç kızın erkek kardeşi, Ayşegül'ü yol kenarında görünce durumu hemen babasına haber verdi. Ağır yaralı olarak ambulansa alınan genç kız, tedavi edilmek üzere özel bir hastaneye kaldırıldı. 5 ay boyunca yaşam savaşı veren Ayşegül, daha sonra yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Muhammed A. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DURUŞMA SALONU SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Muhammed A'nın dün Gebze 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Sanığın savunmasında "Ben yapmadım, kendisi düştü" demesinin ardından aile duruma tepki gösterdi. Sanığın bu sözlerinin ardından sinirlerine hakim olamayan ağabey Esat Aydın, duruşma salonuna soktuğu kesici alet ile tercüman İ.N.’ye saldırdı. Hastanede tedavisi tamamlanan İ.N. taburcu edildi.

AYŞEGÜL’ÜN AĞABEYİ TUTUKLANDI

Olayın ardından ifadesi alınan ağabey Esat Aydın, emniyetteki işlemlerinin ardından Gebze Adliyesine sevk edildi. Aydın, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Oğlu cezaevine gönderilen acılı babanın sözleri yürekleri dağladı.

“ŞİMDİ ÇOCUĞUMUN BİRİSİ MEZARDA, BİRİSİNİ DE CEZAEVİNE GÖNDERDİM”

Dün duruşma salonunda gerçekleşen olayı anlatan acılı baba Metin Aydın, “Dün Ayşegül kızımın mahkemesi vardı. Mahkeme sırasında Ayşegül’ün ağabeyi, oğlum kendini kaybetti. Orada istenmeyen bir arbede yaşandı. Arbede sırasında bir kişinin yaralanması neticesinde oğlum şu anda tutuklandı. Yüce mahkemenin takdiridir. Adalete güveniyorum. Şimdi çocuğumun birisi mezarda, birisini de cezaevine gönderdim. Bunu yüce adaletimize havale ediyorum. Benim oğlum yanımda çalışan birisi. Sicili temiz ama kardeşine yapılan bu zulüm karşısında kendini tutamadı. Sanık ‘Ben bir şey yapmadım, yolda buldum’ gibi tavırlar içerisine girdiği anda benim oğlum kendini kaybetti. O anda bir arbede yaşandı, arbede sırasında tercüman yaralandı. Şimdi oğlumu tutukladılar. Ama yüce adalete güveniyorum" dedi.