Yerel seçimler için geri sayım sürerken, Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, 24 TV'de Gazeteci Murat Çiçek'in sunduğu 'Açık Görüş' programında yaptıkları anketin sonuçlarını açıkladı.

'Şu ana kadar siyasi partilerin seçim kampanyalarını takip ettiniz mi?' sorusuna Daştemir şu cevabı aldıklarını belirtti:

"Yüzde 46'sı seçim kampanyalarını takip etmiyor. Yüzde 53'ü takip ediyor." 

'Hangi partinin daha iyi kampanya yürütüyor?' ile ilgili çalışma hakkında da açıklamalarda bulunan Daşdemir, "AK Parti'nin iyi kampanya yürüttüğünü düşünenlerin oranı yüzde 41,4, CHP'nin ise yüzde 20" dedi.

Daha önceki haftalarda yapılan 'en iyi aday hangi partinin?' çalışmalarına da değinen Daşdemir, "O çalışmalarda da CHP hep AK Parti'nin yarısı kadar çıkıyordu. Tüm bunlara rağmen CHP'nin bazı illerde seçimi kazanma ihtimali ve potansiyeli var. Ama bu dağınıklık neticesinde bunlar da kazanırsa oldukça enteresan bir sonuç olur. AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın sahada biraz daha farklı işler yapıp sahayı domine etmesi lazım ki bu kamuoyu algısına uygun bir sonuç çıksın diyebiliriz." diye konuştu.

İYİ Parti'de en çok oyu alan başkan adayı belli oldu İYİ Parti'de en çok oyu alan başkan adayı belli oldu

Editör: Gürel Yurttaş