AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terör örgütü PKK'nın Paris'te başlattığı şiddet olayları ile ilgili açıklamada bulundu. 

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar; 

Fransa'da son yıllarda ırkçı saldırılar olması dikkatle değerlendirilmesi gereken bir husus. Siyasetçilerin, Fransız medyasının göçmen düşmanlığı, İslam düşmanlığı bu saldırıları teşvik ettiğini görüyoruz. Son saldırıda da saldırganın bunu ırkçı bir motivasyonla yaptığı açıklandı. Avrupa'da olduğu gibi tüm ırkçı saldırıları kınıyoruz. 

'FRANSIZLARIN İYİ DÜŞÜNMESİ GEREKİYOR'

Bu olaylardan hemen sonra PKK terör örgütü yandaşlarının sokaklara dökülerek, Fransa'daki kamu düzenini bozacak şekilde, polise saldırarak, dükkanları yağmalayarak ortaya koyduğu tablo üzerinde de  Fransızların iyi düşünmesi gerekiyor. 

Biz çok uzun zamandır şunu ifade ediyoruz; Bu PKK terör örgütü mensuplarını himaye ettiğiniz zaman bunlar güçlendikleri zaman size zarar veren tablo ortaya çıkaracaklar. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanımız defalarca yaptığı açıklamalarda, "Terör örgütlerini besleyenler önünde sonunda yüzleşecekler" dedi. 

Şimdi gelinen noktada PKK terör örgütü yanlılarının nasıl ortalığı yakıp yıktığı ortaya çıktı. PKK'nın yaptığı bu faaliyetlerin Kürtlere ne kadar zarar verdiği ortaya çıktı. Fransız medyasında Kürtler şöyle yaptı diyerek Kürtleri hedef gösteren üsluplar. 

PKK'NIN KÜRTLER DİYE BİR DERDİ YOK 

Yakıp yıkma eylemine karışan PKK terör örgütü yandaşı olarak konuşan birisi diyor ki siz Paris'te rahat uyuyasınız diye biz DEAŞ ile savaşıyoruz siz bize yapılan saldırıları engellemiyorsunuz diyor. Çok açık ve net şekilde özetle ifadesini ortaya koyuyor.

Terör örgütü yandaşlarının ortaya koyduğu tabloyu Fransa düşünmeli. Terör örgütlerini besleyenler önünde sonunda yüzleşecekler. PKK'nın faaliyetlerin Kürtlere zarar verdiği ortaya çıktı. PKK/YPG'nin Kürtler diye bir derdi yok.

La Farge firması hem DEAŞ'a hem de PKK'ya destek veriyor. Bizim canımız yanarken onlar itidal ediyoruz diyordu. Çifte standardın sonuçlarını gördük