GÜNDEM

AK Partili Turan'dan çoklu baro açıklaması: Bu akşam geliyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, kamuoyunda tartışmalara yol açan çoklu baro ile ilgili kanun teklifini bu akşam Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşeceklerini açıkladı.

Bir basın toplantısı düzenleyen Turan, şunları söyledi: 

- Teklifin görüşmelerine bu akşam başlıyoruz. ‘Çoklu baro’ diye ifade edilen teklifin adı ‘çoklu baro’ değil. Bu reform niteliğinde bir düzenleme. Çoklu baro ifadesi bu kanunun özünü yansıtmıyor.

- Baroların eşit temsil edildiği bir birliğin oluşmasını istiyoruz. Genel yaklaşım bir reform paketi olduğu yönünde. Baroların bölünme hakkı var, zorunluluk yok.

- Barolara sorulmadı iddiası külliyen yalan. Davetli olmadıkları halde kapıya gelip eylem yaptılar. Konuyla ilgili tüm partileri de dinlemeye hazırız

- Düzenleme geçerse barolar marjinalleşirmiş! Zaten marjinal değil mi? Daha ne kadar marjinal olacak? Bu kanun geçtiğinde PKK, FETÖ baro kurarlarmış, kursunlar arkadaş. Bu kanun çerçevesinde suç işleyen cezasını çekecek.

- Şu anda marjinal olduğunu düşündüğümüz baro başkanlarının ahlaki ve siyasi sicillerine baktığımızda “Başörtülü avukat yemin edemez” dediğini biliyoruz.