AK Parti, hem deprem hem de yerel seçimlere dönük İstanbul için yaptığı özel çalışma ortaya çıktı.

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; İstanbul için kurulan kurul son toplantısında İstanbul'un sorunlarının çözülmesi için öncelikli olarak nüfus yoğunluğunun düşürülmesi gerektiği, depremden trafiğe birçok konunun bunun ardından hızla yoluna gireceği belirtildi.

İstanbul'un nüfus yoğunluğunun azaltılması için hazırlanan proje önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da sunulacak. Erdoğan'ın talimatları ile son şeklini alıp hayata geçirilecek.

İstanbul'da yaşayan ancak bahar ayları ile birlikte memleketlerine gidip yılın yarısını orada geçiren, çoğunluğunu emeklilerin oluşturduğu bir grup var.

Yazın memleketine gidenlerin sürekli burada kalması için bazı teşvik politikaları devreye sokulacak. Örneğin, evini taşırsa elektrik, su parası alınmaması ya da az alınması, belli vergi teşvikleri, nakit para verilmesi gibi.

AK Parti Ar-ge Başkanlığı, İstanbul seçmenini analiz eden bir kamuoyu araştırması hazırladı. İstanbul'da yaşayan seçmen profili çıkarıldı. Hangi şehirden geldiğinden, hangi motivasyon ile oy kullandığına kadar bakıldı.

Başkan Erdoğan'a da sunulacak araştırmaya göre İstanbul'da gösterilecek adaydan yapılacak propaganda çalışmalarına kadar birçok konuda yol haritası hazırlanacak.

Editör: Grlyrtts