Mersin ve Antalya arasında planlanması yapılarak çalışması sürdürülen Akdeniz Sahil Yolu projesinde bugüne kadar 394 kilometre bölünmüş yol olarak trafiğe açıldı, 19 tünel ile 61 köprü ve viyadük tamamlandı. 264 kilometrelik mesafeyi 228 kilometreye düşürecek olan Mersin ayağında ise şu ana kadar 28 tünelden 16'sının inşaatı tamamlanırken Vali Ali Hamza Pehlivan, 3 tünel ile bir viyadüğün bu yıl içinde açılacağını 11 kilometrelik son kısmın ise ihalesinin yapıldığını aktardı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen turizm ve tarımın başkentleri Mersin ile Antalya arasında planlanan 17 milyar TL'lik Akdeniz Sahil Yolu projesinde çalışmalar sürüyor. Yaklaşık 12 saate kadar süren iki şehir arasındaki ulaşım şuana kadar açılan Tünel ve viyadükler sayesinde 6 saate kadar düştü.

Geriye kalan kısımlarında tamamlanmasıyla iki şehir arasındaki ulaşımın 5 saate kadar düşmesinin beklendiği kaydedildi. Mersin kısmında projede yer alan 28 tünelden 16'sı tamamlandı 10'u ise hizmete açıldı. 16 viyadükten ise 5'i tamamlandı, 2'si ise ulaşıma açıldı. Sahada incelemede bulunan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Anamur ile Gazipaşa ilçeleri arasındaki son kısım olan 11 kilometre için de ihalenin yapıldığını belirterek, bu yıl sonuna kadar 3 tünel ile 1 viyadüğün hizmete açılacağını duyurdu.

"SON KISIM ANAMUR-GAZİPAŞA ARASINDAKİ YOLUN İHALESİ YAPILDI"

Bu yolun hem Mersin, hem bölge hem de ülke için büyük önem arz ettiğini ve ülke için mega projelerden biri olduğunu belirten Vali Ali Hamza Pehlivan,” Mersin-Antalya yol güzergahı yaklaşık 500 kilometre. Bu 500 kilometrenin 264 kilometresi Mersin ili sınırları içerisinde. Bu projeyle ilgili bugüne kadar toplamda 196,5 kilometre bölünmüş yol yapıldı. Proje içerisinde 28 tünel var. Bu tünellerin 16'sının inşaatı tamamlandı. 10 tünel vatandaşların hizmetine açıldı. Yine bu projede 16 viyadük var. 16 viyadüğünde 5'i tamamlandı. 2'si hizmete açıldı. Bu yol tamamlandığında 264 kilometre olan yol 30-35 kilometre kısalmak suretiyle 228 kilometreye inecek. Bu da zamandan yaklaşık 2 saat avantaj ve tasarruf elde etmek anlamına geliyor. Bu proje içerisindeki viyadükler ve tünellerle sağlanıyor. Oransal olarak ifade etmek gerekirse bu yol güzergahımızın yüzde 17'si tünellerden yüzde 3'ü de viyadüklerden oluşuyor. Güzergahın Mersin sınırının son etabı diyeceğimiz 11 kilometrelik kısım Anamur-Gazipaşa arasındaki yolun ihalesi Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından yapıldı. Orada da 7 tünel, 6 viyadük bulunuyor. Yakın zamanda orada şantiye kurulup çalışmalar başlayacak. Birkaç yıl içerisinde yolun tamamı bitirilecek" dedi.